GALA magasin
You Are Reading
Korridoren – ny dramaserie om livet som student
0
Film & TV

Korridoren – ny dramaserie om livet som student

Den 24 augusti är det premiär för C Mores nya Young Adult-satsning Korridoren. I serien träffar vi Jenny (Mimmi Cyon) som redan första dagen som student i Uppsala gör en miss som kan påverka hela hennes framtid. Korridoren är en berättelse om att vara ung, om sökandet efter att passa in och om att hitta balansen i en värld som splittras mellan plugg och fest. Den handlar också om relationer, kärlek, vänskap och allt där emellan.

– Det känns otroligt spännande att denna serie nu äntligen ska få nå tittarna. Det är vår första produktion för oss på Nelson & Franks och jag är superstolt över den och alla som varit inblandade i processen att förverkliga serien. Jag gillar att den känns rå och ärlig, och sträcker sig över hela känslospektrat, från humor till allvar i en identifierbar miljö. Vi följer karaktärerna i tiden kring övergången från ungdoms- till vuxenlivet och utmaningarna det medför. Perioden då man ska hitta sig själv och gå sin egen väg, samtidigt som man vill passa in och söker tillhörighet och gemenskap. Jag hoppas att de som tittar dras med in i Korridoren och känner lika mycket för berättelserna och karaktärerna som vi gör, säger Molly Nutley som också regisserat serien.

Serien handlar om 20-åriga Jenny (Mimmi Cyon) från Eskilstuna som med nöd och näppe lyckats komma in på psykologlinjen i Uppsala. Hon ska bli den första i sin familj som går en akademisk utbildning. Första kvällen i korridoren övertalas hon att dra med ut på nationsfest tillsammans med Saga (Yandeh Sallah) och Oliver (Dejmis Rustom Bustos), sina nyfunna vänner. Festen blir stökig och nästa morgon vaknar Jenny upp på en bänk utanför universitetet. Långt efter att uppropet har varit.

Jenny bestämmer sig för att skriva, och lämna in, en skuggtenta i hopp om att få en reservplats ifall någon annan kuggar och hoppar av. Det är lättare sagt än gjort och under tiden utvecklas hennes vänskap med korridorens övriga medlemmar. Nya problem uppstår och Jenny väljer att hålla dem för sig själv, men sanningen kommer såklart fram vilket skapar osämja i gruppen och problem i korridoren.

I övriga roller ses bland andra Simon Edenroth, Isabella Touma Pettersson, Isac Calmroth, Klas Wiljergård, och Nadja Halid.

– En genuin, gripande och rolig serie om hur det är att bli vuxen på riktigt. Vi är väldigt stolta över hur fint Molly och gänget lyckats fånga hur det är att vara ny på universitetet, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

Korridoren är en del av C Mores Young Adult-satsning och har premiär onsdag 24 augusti. Serien består av åtta avsnitt, och två avsnitt släpps varje vecka.

Korridoren produceras av Nelson & Franks. Producent är Joana Sorobetea. Regi av Molly Nutley. Manusförfattare är Emil Eriksson, Alexander Havelda och Emil Stenberg. Exekutiv producent på C More och TV4 är Lisa Dahlberg.

Foto: Magnus Ragnvid