GALA magasin
You Are Reading
Bienvenue à Cannes!
0
Blogg - Leif Schulman

Bienvenue à Cannes!

Bonjour mes amis!

För att leva upp till vinjettbilden till min blogg på Gala Magasin var jag och hustru Ann tvungna att fara ner till Cannes.

Ja, kanske inte enbart därför. Cannes är vårt andra hem och hit återvänder vi så ofta vi kan. Silhuetten på vinjettbilden här ovan är Cannes välkända Boulevard de la Croisette med raden av pampiga kvarter, från ärevördiga Carlton Hotel till klassiska Hotel Martinez.

Här har vi varit sedan tidigt 80-tal, främst för att bevaka de tv-mässor som hålls här- en i april och en i oktober. Som Filmfestivalen fast för tv, nästan. Fullt så glamourös som Filmfestivalen är kanske inte tv-mässorna, men i takt med att tv-världen mer tar över filmproduktionen (Netflix, HBO, Amazon) ökar glamouren även i tv-världen. Champagnefesterna på hotellen och strandrestauranterna  avlöser varandra och det gör även stjärnorna på röda mattan.

Men i år ekar det tomt på Croisetten, det glesnar mellan champagnekorkspuffarna och strandbarer slår igen. En normal mäss-oktober trängs här 12.000 tv-människor. I år är det bara vi. Och några till.

Vi klagar dock inte. Den glamourösa tv-veckan är bara ett extra tillskott på vår sejour här nere som numera rör sig om fyra veckor. Det finns inget ljuvligare än att leva ett franskt vardagsliv och det är vad vi gör. Häng med här så får du lite rapporter från det, blandat med minnen från stjärnmöten under tidigare pandemi-fria år.

Solnedgångarna här i Cannes går inte av för hackor. Här solnedgångsvy sett från vår terrass mot Suquet, gamla stan.