GALA magasin
You Are Reading
Årets premiär för skulpturparken Ouroboros
0
Blogg - Mercedes Murat

Årets premiär för skulpturparken Ouroboros

Våren 2021 öppnade Skulpturpark Ouroboros för första gången. Ett flertal konstnärer visar skulpturer i olika tekniker och material. Varje år byts konstverken ut.

Förra året visade jag mitt bidrag ”La rinascita della donna” ( Kvinnans återfödelse ) Ett konstverk som representerade känslan av att gå i tusen bitar, för att sedan komma ut på andra sidan hel, än mer vacker och starkare än någonsin. Konstverket var gjort utav hundratals bitar sprucket porslin och 24k guld.

Mercedes Murat, skulptur
Bild: Peter Egonsson

Idag är det premiär för årets skulpturer. I år har jag skapat ett verk jag kallar ”Leaving the demons behind” som illustrerar våra drömmar, idéer, hopp och tankebubblor. Konstverket handlar om att på vägen mot att nå våra drömmar och mål i livet måste vi utmana oss själva och allt för ofta ta oss förbi våra egna rädslor, samhällets dömande röst och andra människor missunnsamhet. Jag vill inte avslöja för mycket för min förhoppning är att du besöker parken och upplever verket i sin helhet.

Leaving the demons behind
Detaljbild på skulpturen ”Leaving the demons behind”

En besökares tankar kring skulpturen :
” Leaving the demons behind ”. Övervinner alla negativa bromsar ( i form av avundsjuka, missunnsamhet, negativitet och ren elakhet ) , som ockuperar drömmar/visioner och klättar mot sitt mål … Är ju relativt vanligt att individer vill trycka ner den som lyckas utveckla sig , istället för att försöka själv ….Mycket tankvärt och växer mer och mer,  ju längre man betraktar den . Missa inte !!!! ❤️
-Keld Böll

 

Parken är öppen på onsdagar till söndagar kl  12-18.00 från 4 maj-11 september.   
Smedja Therese AB
Kinnekulle Husaby Furuborg, Husaby