GALA magasin
You Are Reading
Anna Brolin och Danny Saucedo leder gala för planeten
0
Film & TV

Anna Brolin och Danny Saucedo leder gala för planeten

Anna Brolin

Den 26 augusti sänder TV4 och TV4 Play WWF:s insamlingsgala ”En kväll för vår planet” som leds av Anna Brolin och Danny Saucedo. Tittarna kommer att bjudas på fängslande reportage, livemusik och humorinslag.

– Det blir en kväll fylld av engagemang, skratt, tårar och fantastisk musik. Tittarna får även följa med på min resa till Kenya där jag på nära håll studerade det intensiva arbetet för att skydda det vilda djurlivet i området. Vi hoppas att vi under denna kväll får tusentals nya faddrar för att bevara vår planet, säger Anna Brolin.

Danny Saucedo

TV4 sänder den högaktuella insamlingsgalan ”En kväll för vår planet” efter en sommar då världen drabbats av extremväder och fasansfulla bränder. Galan sätter ljus på klimatförändringar, skogsskövling, illegal jakt och andra hot mot vår planet.

Genom att bli Planetfadder bidrar man till WWF:s olika naturvårdsprojekt. Det blir reportage från såväl Kenya som Grekland för att skildra hur klimatförändringar och andra hot påverkar naturen. Tittarna får även en inblick i det omfattande arbetet för att rena ett av världens mest förorenade hav – Östersjön.

Dessutom bjuder Sveriges artist- och humorelit på underhållning i toppklass under kvällen. Jill Johnson, Ane Brun, Tusse, Janice, Clara Klingenström, Loreen, Zikai och Petra Marklund är några av de många färgstarka artister som kommer att medverka under kvällen.

– Kampen för naturen, djuren och klimatet ligger mig varmt om hjärtat. Det känns både viktigt och väldigt roligt att få leda denna gala tillsammans med Anna Brolin, säger Danny Saucedo, artist och programledare.

Galan ”En kväll för vår planet” direktsänds torsdagen den 26 augusti 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Foto: Jakob Dahlström/TV4