GALA magasin
You Are Reading
Absolut och modeprofilen Fredrik Robertsson intervjuar gäster med unik stil
0
Nöje

Absolut och modeprofilen Fredrik Robertsson intervjuar gäster med unik stil

Fredrik Robertsson

Inför årets World Pride i Malmö och Köpenhamn har Absolut tillsammans med varumärkets jämställdhetsambassadör Fredrik Robertsson tagit fram en webb-tv-serie med fyra avsnitt under konceptet ”Express Yourself”, där Fredrik intervjuar svenska och danska gäster som har sin egen unika modestil och uttryck. En av de intervjuade är handbollsspelaren och feministen Linnéa Claeson.

Den 12 augusti drog årets World Pride i gång i Malmö och Köpenhamn. Inför evenemanget har PR- och modeprofilen Fredrik Robertsson intervjuat fyra gäster – alla kända för sin unika stil och modeintresse. Deras berättelser sänds i en webb-tv-serie på Absoluts globala YouTube-kanal. De fyra gästerna som innefattas av projektet är: Linnéa Claeson, svensk feminist och aktivist. Ada Swärd, Sveriges transprinsessa nummer ett. Ras Bartram, dansk stylist och influencer. Hwahwa Lala, dansk modell och modemusa.

Fredrik Robertsson
– Det är inte alltid lätt att tro på sig själv eller våga visa vem man är. För mig är projektet Express Yourself en hyllning av unika människor som inspirerar mig. Tillsammans pratar vi om mode, att vara en outsider, människor som dömer dig, kraften i att vara annorlunda och vad det innebär att bestämma sig för att vara den du är och aldrig nöja sig med mindre, säger Fredrik.

Fredrik Robertsson

Handbollsspelaren Linnéa Claeson har framför allt byggt sig ett namn på sociala medier med kontot Assholesonline, där hon hängt ut konversationer med män som skrivit oanständiga saker. I intervjun delar Linnea med sig av hur viktigt det är att alla vågar stå upp för sig själva och aldrig ta någon skit, bakgrunden till hennes ikoniska regnbågsfärgade hår och om hur hon redan som ung uppmärksammade den orättvisa som finns kvinnor och män emellan.
– Genom webb-tv-serien vill vi få fler att våga vara sig själva, stå upp för sin egen stil och göra sin röst hörd. Mötet mellan Fredrik och gästerna känns som ett naturligt nästa steg för Absolut, där vi kan upplysa fler om hur viktigt det är att vi aldrig slutar kämpa för allas rättigheter, säger Pia Hägglöf, Senior Brand Manager Absolut.

Som en del av projektet har Absolut också bidragit till Regnbågsfondens viktiga arbete för att skapa en värld där alla människor har samma grundläggande rättigheter – oavsett deras sexuella läggning och kön.

Ada
Ada
Lala
Lala
Ras
Ras

Här kan du se intervjuerna:
Ras – 
https://youtu.be/Q9cMf-03630
Linnéa – 
https://youtu.be/doVGYMKyfgQ
Ada – 
https://youtu.be/xomgPyeongI
Lala – 
https://youtu.be/huagARuMKV0

Foto: Mira Berglind

Om Absolut
:

Absolut Vodka har sedan 1979 stått upp för LBTQ-personers rättigheter som en del av tron att en färgstark, mångsidig och jämlik värld är något att sträva efter – bland annat genom kampanjen ”Equal Love” samt kampanjen ”Kiss with Pride” som uppmärksammade att det gått 50 år sedan avkriminaliserandet av homosexualitet i England och Wales. Samtidigt som de lyfte att homosexualitet fortfarande är olagligt i 72 länder.