GALA magasin
You Are Reading
Älskade unge!
0
Blogg - Therése Neaimé

Älskade unge!

Älskade unge!!

Mitt hjärta smällter! Om och om igen! Fem veckor idag! Dina vackra mörka ögon utstrålar  redan sådan ”klokskap”. Tack för att du valde just mig till att bli din mamma. Inte en dag passerar utan att jag tänker ”Vi gjorde det”! Du och jag. Trotsade det mesta. Trodde på det nästan omöjliga. Visade att mycket är möjligt om man bara tror på att det är just det. Möjligt! Dina tre syskon alla lika delaktiga i vår resa. Som ett team fick vi ihop vardagen. Tro och hopp. Ibland rädsla. Tänk om något skulle gå fel!?

Livet. Så fullt av val men också möjligheter. Tänk om jag hade valt den ”lätta vägen”. Om jag valt att följa normen för att inte ”uppröra”. Då hade du inte funnits mitt fjärde hjärta. Så här i efterhand känns tanken hissnande. Tänk om!?

Istället blev det en resa med fokus på målet. En väg full av positivitet och möjlighet till att inspirera fler. En framflyttad gräns från 51 till 53 år för assisterad befruktning internationellt. Med dig i magen bidrog vi till en förändring och möjlighet för tusentals kvinnor som drömmer om ett barn efter 50. Om man har hälsan. Du och jag lilla ängel. Kanske var det hela meningen med din ankomst. Kanske visste du det. Dina ögon säger så mycket redan.

Det var många som fick ”lära känna” dig redan när du låg i magen. Varför inte göra en storstilad ankomst liksom!? Någon yttrade orden ”Sveriges kändaste graviditet”. 😊 Ja, det blev en hel del publicitet och din mamma kanske är lite ”galen” hjärtat men kärleken vi mött från så många håll, och skillnaden det faktiskt gjorde även för många andra, visade sig värd varenda rubrik eller bild.

Tack från botten av våra hjärtan för att du kom till just oss! En ny resa. Ser fram emot varje litet framsteg. Hand i hand. Du och jag!

❤️❤️❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."