GALA magasin
You Are Reading
Ny säsong av Husdrömmar
0
Film & TV

Ny säsong av Husdrömmar

Husdrömmar, som på nära håll skildrar inspirerande människor med spännande husprojekt runtom i hela Sverige, är tillbaka med sin elfte säsong. Programledarna Anne Lundberg och Gert Wingårdh besöker en härlig blandning av allt ifrån designvillor till personliga renoveringar och hängivna självbyggare.

I säsongens första program av Husdrömmar träffar vi tidigare husdrömmare som nu äntligen är helt klara. Eller är de verkligen det? Och hur mår man när man är färdig med ett husprojekt? Vi får rundvandring i Erik och Lauras runda halmbalshus i Umeå. Vi undersöker hur mycket tomater det egentligen kan växa i Johan och Sylvias naturhus i Lerum. Och så återser vi Mea och Bruno i Fyledalen för att se om de äntligen flyttat in i sitt lilla hus på gödselplattan.

– Jag är så imponerad av alla våra husdrömmare som hittar på finurligheter, testar nya material och metoder, och återbrukar både för miljöns och plånbokens skull, säger Gert Wingårdh.

Vi lär känna många nya husdrömmar-vänner. Kim och Erik antar utmaningen att förena nytt och gammalt när de ska bringa liv i ladan på en dalagård. Vici och Petter längtar efter det enkla livet. De ska bygga sin kolonistuga på gångavstånd mellan sin lägenhet och förskolan på Hisingen. De väljer dock att göra precis som Gert säger att man INTE ska göra med sin huskonstruktion. Nog mest för att det är kul med en utmaning. De vill också ta reda på hur billigt man egentligen kan bygga ett hus med främst begagnat byggmaterial.

Vi får vara med när ett nedlagt sjukhus ska omvandlas och bli ett hem för 40 personer i Malmö. De vill skapa ett kollektiv som sätter gemenskapen i centrum, men där det individuella ska få tillräckligt med svängrum. Idéerna är många och goda – men hur blir det i verkligheten när bygget av det 3000 m2 stora huset kommer i gång?

SVT Play måndag 29 januari kl. 02.00 och i SVT1 kl. 20.00 samma kväll: Husdrömmar (1:10)

Anne Lundberg och Gert Wingårdh är tillbaka för den elfte säsongen av Husdrömmar.

Foto: Christoffer Lomfors/SVT