GALA magasin
You Are Reading
Älskade fredag…
0
Blogg - Therése Neaimé

Älskade fredag…

Älskade fredag! Eller vilken dag som helst förresten! Regn eller sol!? Spelar mindre roll. Tacksamheten! Den älskade kontrasten i livet!

– Kan man vara en kvinna mitt i karriären och samtidigt skaffa barn?

En fråga jag ofta får. Speciellt från yngre kvinnor som är precis det. Mitt i karriären men som samtidigt funderar på det där med att skaffa barn. För de som känner mig har nog redan listat ut mitt svar. – Ja det kan man! Kanske kan det till och med hjälpa din karriär på vägen! För att du genom att följa ditt hjärta också intar en mer avslappnad inställning till just barnafrågan. Kanske är det till och med så att många stoppar sig själva i sin framfart eller i nästa steg i arbetslivet för att något ligger där och skaver. För att något fortfarande känns ogjort eller oplanerat. När vi inte själva tar ett aktivt val till nästa steg i livet.

Nytt år. Ny bebis. Men också mycket annat.

TV4 Nyhetsmorgon nu på tisdag 6/2

Ny singel med titeln ”Want you back” ute den 16/2

Ny musik video på klippbordet. Måtte den bli klar tills på tisdag 😳🙏😊

Las Vegas show 22/3. (Mycket förberedelser innan dess) 😳

Och… 3 barn till med allt vad det innebär. ❤️ Logistik, träningar, läxor, etc etc etc…

Låter det galet. Antagligen. Skulle jag vilja ha något annorlunda? Inte. Mammor kan. Och pappor. Alla med ett klart mål.

Stressad? Med måtta. Mer stressad tidigare i livet innan jag kom på att det faktiskt är jag själv som styr över hur jag vill ha det. Tacksamheten tar över. Vetskapen att det är möjligt. Med ett steg i taget och planering kan vi ro det mesta i land. Alla och envar.

Tack för alla fina meddelanden som fortsätter att strömma in ang barnfrågan. ”Kan du så kan jag”!
”Du har inspirerat mig att våga och gett mig hopp”

Tack!!!! Och precis så. Det är DU som bestämmer!!

Och… det går alldeles utmärkt att kombinera karriär och en föräldraroll. Speciellt med ett kärleksfullt crew i ryggen. Vänner och familj. Tillsammans blir det mesta möjligt. Tack!! ❤️

Kärlek från oss och trevlig helg till er läsare!

❤️❤️❤️

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."