GALA magasin
You Are Reading
Affirmationens kraft eller vikten av att inte glömma bort människor!
0
Blogg - Therése Neaimé

Affirmationens kraft eller vikten av att inte glömma bort människor!

Affirmationens kraft eller vikten av att inte glömma bort människor!

Ny bebis. Mycket som behövs. Lyckligtvis har jag sparat det mesta i form av barnvagn, barnsäng, tallrikar, kläder etc etc. Längtan efter en stor familj har alltid funnits där. Bättre att spara än att slänga liksom. Utifall att. Så glad att jag tänkt precis så. Kanske en undermedveten tanke eller affirmation med facit i hand.

Minsta dottern nu ca nio veckor. Trots eftertänksamhet och sparande så fattas ju ett och annat ändå. Nya spädbarnssaker som man plötsligt inte kan vara utan eller behöver NU! Fortfarande några önskningar på listan.

I vårt fall skulle just en babysitter vara en utav dessa saker. Helst den finaste. Signerad Babybjörn. Igår besökte jag en babybutik. Pris? Ca 2000 kr. Väl värd sitt pris! Absolut! Men med alla utgifter inför vår stundande Las Vegas och L.A resa kanske inte första prioritet på en sandgrå drömsitter. Eller? Vi skulle verkligen behöva en. Senare? Nja, störst behov just nu. Jag menar, hur många 2 åringar använder just en sådan!? Svår att släppa. Valde ändå att gå hem och fundera lite.

Vaknade upp idag och tänkte att varför inte ställa frågan. På tex Facebook. Bland våra många vänner. ”Ask and you might receive”! Precis så. Sagt och gjort blev det ett inlägg med en förfrågan om någon möjligtvis hade en överbliven babysitter i garderoben.

Svaret kom snabbt. – Hej! Till vilken adress ska vi skicka den? En ny! Vilken färg föredrar du?

Berörde mitt hjärta djupt. Omtänksamheten. Godheten människor emellan. Viljan till att hjälpa andra. Den finns där. Snällheten. Hos så många. Kanske inte alla. Men hos de flesta. Vad vore vi utan just detta? Medkänslan och kärleken.

Erbjudandet från någon jag inte känner så väl men som gjort ett varmt och hjärte fint intryck redan från start.

Tanken gick till hur jag lärt känna just denna person!? Ja just det. Genom en annan nära person. Det är ju oftast så det fungerar när vi utökar våra kontaktnät. En ovärderlig kedja av händelser som lett till nästa. Om och om igen. Om vi är öppna för det. Och ser möjligheten.

Reflekterar ännu än gång över viktigheten i att aldrig glömma bort denna person. Din ”connector”. Från fall till fall. Den där speciella personen som faktiskt öppnade en ny dörr för dig!! Så lätt att glömma under livets gång. Så många som gör just det. Glömmer bort var de kommit ifrån när de kommit ”upp sig lite”. Jag tänker att det just då är viktigare än någonsin att ta sig en titt i backspegeln, reflektera och varför inte sända iväg ett extra litet tack. En ”ros” till personen som hade det stora hjärtat att en gång släppa in just dig!! Utan förbehåll. Av medmänsklighet. Ovärderligt. Så viktigt! När du kan… GE! Med ”kindness” kommer vi längst.

Idag ska jag skicka ett sms till den personen. Och tacka. Inte bara den person som gav mig denna fina gåva men också den person som presenterade mig för denna nya vänskap en gång. För ett extra tack till våra medmänniskor skadar väll aldrig!?

Tillsammans starka!

Tack!!! ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."