GALA magasin
You Are Reading
”Värtahamnen – en stad i staden! Välkommen till Stockholms mest spännande stadsdel!”
0
Blogg - Therése Neaimé

”Värtahamnen – en stad i staden! Välkommen till Stockholms mest spännande stadsdel!”

Värtahamnen – en stad i staden! Välkommen till Stockholms mest spännande stadsdel!”

Ja så lät det när vi, ett gäng influensers, artister, författare, eventfixare och personliga tränare blev inbjudna till lunch i fredags. En lunch som införskaffades på trendiga restaurangkedjan Eatery. En utav de första venues som redan slagit upp sina dörrar i detta område. Maten. Uppfinningsrik och utsökt! Service när den är som bäst.

Det blev en upplevelse något utöver det vanliga som så ofta när kreativitet möter möjligheter. Stadsutvecklarna i Värtahamnens VD, Kristina Alvendal berättade med stor glöd om hur denna stadsdel, som iallafall jag själv mest sett som ett lite tråkigt industriområde/hamn, nu står inför ett pånyttfödande.

Att se Värtahamnen äntligen få sitt länge efterlängtade facelift känns i tiden. En ny, och kanske lite otippad hub växer dag för dag fram mitt i vårt vackra stockholm. Och beläget precis bredvid vattnet kunde läget nog inte vara mycket bättre. Restauranger, nattliv, kontor, 5000 nya hyresgäster samt 20 000 nya arbetsmöjligheter är bara några av de saker som planeras i detta nygamla område bara lite utanför Stockholms City. Mitt i denna hamn, som jag tidigare mest sett som en avgångsplats för diverse nöjesbåtar, händer det just en hel del. Jag är imponerad. Och inspirerad. Once again visar det att allt är möjligt! Bara man har en idé och möjligheten att verkställa den.

Tack för att vi fick vara med och, om möjligt inspirera till fler idéer att inkluderades i denna spännande tillväxt. Att så där lite på avstånd bevittna hur en lite bortglömd del av Stockholm äntligen får en chans till nytändning.

Så kära Stockholmare. Jag tänker att vi inom bara några år kommer att kunna lägga till ännu en stadsdel till vår samling över platser att vara stolta över. Kanske kommer detta nya område bli lite som ett svenskt ”Dubai” med dess spännande uteserveringar och nattliv. Eller rentav ett naturligt ”häng” för oss som passerat 20 och hunnit tröttna på det utbud som vårt kära Kungsträdgården länge varit ensam om att kunna erbjuda!? Låt oss hoppas på det.

Tusen tack för ett magiskt inspirerande lunchmöte! Tack till Erwik Communication för inbjudan. Tack till Stadsutvecklarna i Värtahamnen och Kristina Alvendal för förtroendet. 🙏⭐️
Tack för underbar mat Eatery Värtahamnen
Sällskapet… the honor was mine!! ❤️
⭐️⭐️⭐️⭐️
Snart igen!!

#Värtahamnen
#kristinaalvendal
#eatary


 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."