GALA magasin
You Are Reading
The Macallan i samarbete med Mary & Stella McCartney
0
Mat & dryck

The Macallan i samarbete med Mary & Stella McCartney

The Macallan presenterar ett samarbete med Stella och Mary McCartney där de möts i en ömsesidig nyfikenhet, respekt och beundran för naturen. Systrarna, Stella och Mary har samarbetat med The Macallan för att skapa den tredje upplagan av The Harmony Collection – en begränsad årlig serie, som fokuserar på varumärkets innovativa och kreativa karaktär. Den tredje utgåvan av The Harmony Collection hyllar den skotska naturen och landskapet, något som förenar alla de som levt i Skottland i generationer.

Den tredje utgåvan av den årliga serien har två distinkta uttryck: The Macallan Harmony Collection Amber Meadow (för Systembolaget och utvalda restauranger) och Green Meadow (exklusivt för Travel retail). Båda är inspirerade av systrarna McCartneys kärlek till Skottland, och deras barndomsminnen från den skotska landsbygden.

Smaknoteringar:
ABV 44,2 %

Färg: Sommarkväll

Doft: Rik apelsin och citron, kaprifol, vanilj, kokos och mogna kornfält

Smak: Rik ek, citron, melon, klassiska scones, mandel och grönt te

Eftersmak: Söt, doftande, lång och krämig

För att uppmärksamma den starka kopplingen till det skotska landskapet har produktförpackningarna och flaskornas etiketter tillverkats av slåtterrester från ängsmarker: en fin återanvändning av naturmaterial som skapar skönhet av naturresursen i slutet av dess livscykel. På förpackningen för varje utgåva finns bilder på naturen som omger destilleriet i Skottland, fotograferade av Mary McCartney.

Macallan Whisky Mastery Team har hämtat inspiration från de skotska ängsmarkerna för att skapa två distinkta whisky i begränsad upplaga genom att kombinera sherrykryddade ek- och bourbonfat.

Steven Bremner, whiskytillverkare, säger: ”Det finns så mycket att upptäcka med The Macallan Harmony Collection Amber Meadow. Det är en singelmalt som doftar av varma ängar och mogna kornfält med en rik, citrusdoftande finish. Färgen ger till 100 procent en känsla av sommarkväll, som uppstår i våra unika sherrykryddade ek- och bourbonfat, och återspeglar den rika smaken som väntar. Doftsinnet upplever en palett av färska citrusfrukter och kaprifol med inslag av vanilj, kokos och mogna kornfält. Smaksinnet möter framträdande toner av ek, citron, melon, ackompanjerat av smaker av klassiska scones och mandel med grönt te, innan smaken utvecklas i riktning mot en rik och söt lång finish.”

The Macallan Harmony Collection Amber Meadow finns tillgänglig på Systembolaget från den 23 november. (Pris: 1 800 kr | Nr: 41505).

Om The Macallan

The Macallan grundades 1824 på en platå ovanför floden Spey i nordöstra Skottland och är känt över hela världen för sitt enastående hantverk, sin kreativitet och innovationsförmåga. Samtliga buteljer single malt whisky framhäver den unika balansen mellan fat och destillat.

The Macallan arbetar för både social och miljömässig hållbarhet. Som en del av engagemanget att etablera ett positivt arv presenterades det nya prisbelönta destilleriet 2018. Byggnaden, som ligger på The Macallans 485 tunnland stora och vackra egendom, är designad av internationellt erkända arkitekter och är inspirerad av nordöstra Skottlands gröna kullar. Än idag får The Macallans eftertraktade utbud av singelmalt sin karaktär, sina distinkta smaker, aromer och naturliga färger från sherryfaten de lagras i.

Tillverkad utan kompromisser. Kom ihåg att alltid njuta av The Macallan på ett ansvarsfullt sätt.