GALA magasin
You Are Reading
The Island Sverige – premiär ikväll!
0
Film & TV

The Island Sverige – premiär ikväll!

The Island

Maria Montazami, Thomas Wassberg, Lisa Ajax, Mikael ”Soldoktorn” Sandström med flera i sitt livs utmaning – ikväll är det premiär för The Island Sverige 10 februari på discovery+ och Kanal 5.

Magdalena Graaf
Magdalena Graaf

Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael Sandström och Alexandra Zazzi står inför utmaningarnas utmaning. Strandsatta på en öde ö i Stilla havet, helt isolerade från omvärlden och utan några som helst bekvämligheter eller förnödenheter, ska de försöka överleva 14 dygn. De är utelämnade till moder jords mäktiga krafter och omgärdade av vilda djur. The Island Sverige har premiär 10 februari på discovery+ och Kanal 5.

Lisa Ajax

 

Långt ute i Stilla havet, utanför Panama, kämpar sig åtta folkkära svenskar iland på en underskön öde ö med vajande kokospalmer och kritvit sandstrand. Det kan låta som en dröm. Men bakom den vackra vyn lurar farorna. Det modiga gänget är helt isolerade från omvärlden och befinner sig långt borta från hemmets trygga vrå och alla vardagliga bekvämligheter. De har ingen mat, utan måste söka föda på egen hand. De måste bygga skydd för naturens krafter och hantera såväl tropisk hetta som extrema väderomslag. Under 14 dygn bor de grannar med vilda rovdjur. För att överleva måste de samarbeta och hjälpa varandra. Det är den ultimata utmaningen som de kliver iland till; tv-profilen Maria Montazami, artisten Lisa Ajax, idrottslegendaren Thomas Wassberg, skådespelaren och komikern Klas Eriksson, influencern och tv-personligheten Magdalena Graaf, stjärnkrögaren Danyel Couet, doktorn Mikael Sandström samt kocken och tidigare Robinson-vinnaren Alexandra Zazzi.

Maria Montazami
Maria Montazami

– Vilken resa det har varit att försöka överleva på en ö med ingenting förutom lite klädespaltor i ryggsäcken. Förväntningarna inför inspelningen var blank. Visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag är mycket förväntansfull och taggad på att få visa en annan sida av mig. Underskatta aldrig en hemmafru från Hollywood, säger Maria Montazami.

The Island Sverige är discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och originalserie som baseras på det prisade succéformatet The Island with Bear Grylls. Unikt för formatet är att stora delar av innehållet filmas av de medverkande själva, och såväl det medföljande kamerateamet som casten lever under samma förutsättningar. Alla utgör på så vis en del av äventyret. Dessutom saknar The Island Sverige helt tävlingsmoment. I stället gäller det att hjälpa varandra att överleva de 14 dygn som de är strandsatta på ön.

Danyel Couet
Danyel Couet

– Jag var förberedd på mitt livs äventyr, men kunde aldrig ana vilken mental resa det skulle bli. Att få vara med om äventyr varje dag under två veckor var en pojkdröm som gick i uppfyllelse. Risktänket blev lägre och lägre för varje dag utan mat, vilket resulterade i djärva äventyr, säger Danyel Couet.

– Nu blir det snart premiär och det kittlas i magen. Hjälp, nu kommer ni alla att se mina rynkor, mitt osminkade ansikte, min uppätna kropp av sandlöss, men det gör ingenting. Överlevnad var prio nummer 1. Vem trodde att Maria Montazami skulle simma i Stilla havet flytande på några bambuträd och inte ha någon aning om vad som simmade omkring under vattenytan. Konsten och orken att plocka kokosnötter som hänger långt upp i palmträden. Missa inte denna spännande resa som jag gjorde tillsammans med mina vänner, säger Maria Montazami.

The Island Sverige spelades in i augusti 2021 och produceras av Meter för sändning på discovery+ och Kanal 5 med start 10 februari.

– Vi är mäkta imponerade över våra otroligt modiga deltagare, som kastar sig utanför sina bekvämlighetszoner som aldrig förr. Inte bara är de helt isolerade på en tropisk, öde ö – de måste dessutom överleva på det ön har att tillgå. De måste själva hitta vatten och söka föda och samarbeta med människor som de inte känner sedan tidigare. Förlagan The Island är ett omåttligt populärt och prisat program, som har setts av miljontals tittare världen över. Vi är väldigt stolta över att ha tagit över programmet till tittarna i Sverige och alla inblandade, såväl bakom som framför kameran, har gjort ett helt fantastiskt jobb. Det är ett spektakulärt och storslaget äventyr som vi, tillsammans med deltagarna, har framför oss, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent Discovery Networks Sweden.

Foto: Linus Bokehsius