GALA magasin
You Are Reading
Här är städerna som får besök av RIX FM-festivalen i sommar
0
Nöje

Här är städerna som får besök av RIX FM-festivalen i sommar

Efter två års uppehåll är det dags att åter inta Sveriges scener. Nu är det klart vilka 12 städer som får besök av festivalen och gästas av Sveriges artistelit.
– Det var tre år sen sist, och nu får vi äntligen komma ut i landet och träffa alla fantastiska lyssnare igen. Vi ses i sommar, säger Roger Nordin och Laila Bagge.

RIX FM Festival har blivit en riktig sommarklassiker runt om i hela Sverige. Efter två års uppehåll är den äntligen tillbaka.

Under sommaren höjer RIX FM Festival pulsen i landet – från Malmö i söder till Luleå i norr. Nu är det klart vilka 12 städer som får besök av festivalen i år. Festivalen inleds i Helsingborg 3 juli och avslutas i Stockholm 28 augusti. Där emellan besöker festivalen Sundvall, Kristianstad, Kalmar, Norrköping, Växjö och Varberg. Dessutom återvänder festivalen till Luleå, Eskilstuna och Linköping.

– Det var tre år sen sist, och nu får vi äntligen komma ut i landet och träffa alla fantastiska lyssnare igen. Vi är så peppade och vi ses i sommar, säger Roger Nordin och Laila Bagge.

På dagen bjuds det på aktiviteter med sponsorer till RIX FM Festival och framåt kvällen levererar artister och programledare en storslagen show från scen.

– Jag är enormt stolt över att vi lyckades hålla festivalen vid liv under pandemin med hjälp av vårt ”hemma hos”-koncept, men det känns ännu bättre att åter igen få bjuda hela Sverige på RIX FM Festival. Jag tror den är mycket efterlängtat bland våra lyssnare.”, säger Christer Modig, radiochef på NENT Group.

Hit kommer RIX FM Festival i sommar:

3/7 – Helsingborg
14/7 – Luleå
26/7 – Sundsvall
29/7 – Eskilstuna
10/8 – Kristianstad
12/8 – Kalmar
14/8 – Malmö
18/8 – Norrköping
19/8 – Växjö
21/8 – Varberg
26/8 – Linköping
28/8 – Stockholm

Information om artister till festivalen släpps längre fram.