GALA magasin
You Are Reading
Mamma hjärtat!
0
Blogg - Therése Neaimé

Mamma hjärtat!

Mamma hjärtat!

Det där med inskolning på ny förskola. Det där med att vilja stanna vid sitt barns sida. Alltid. Känslan av att man sviker när man viskar sitt hejdå och lite skyldigt går därifrån. Rivet i hjärtat när minsta går från glad och aningslös lek till hjärtskärande gråt. Besvikelsen över att mamma lämnar. Hur kan du överge mig liksom?

Och sedan den totala lyckan över ett textmeddelande från förskolan. Ett foto. På en lekande och skrattande liten kille. Svårt att förklara känslan för någon som inte varit i samma situation kanske. Men ni som känner igen er vet. Vi är många som varit där. Både mammor och pappor.

Och så idag. Första veckan efter inskolning. De små fötternas lätta spring uppför trappan till förskolan. Orden – Mamma inte gå!!! som idag uteblir och istället ersätts av ett; – Mamma titta jag kan!!

Vad kan han då min lilla Lennox? Jo, han kan säga ”bye bye” utan att bli ledsen. Kavat ta en förskolelärarna i handen och vinka glatt när jag går ut genom dörren. Han känns är trygg den lille.

Mitt hjärta tar ett extra skutt. Av stolthet. Av tacksamhet över att just jag fått vara med om ännu en inskolning. För att jag en dag vågade satsa på en liten till. För att jag vågade trotsa de flesta odds. Känns stort.

På väg från förskolan rinner tårarna lätt. Inte av sorg utan det motsatta. Lycka. Över att även min minsta fått möjligheten att börja på en av Vasastans mest renommerade förskolor. Med en personal som, full av kärlek och omtanke, tar hand om våra barn på dagarna.

Lennox… du kan!! I know. Älskar dig gränslöst!

Och om bara en liten stund får jag plocka upp dig igen. Längtar att få höra om dina senaste äventyr även om vi sågs för bara ca 6 timmar sedan. Tacksam!

Det lilla i vardagen och ändå det absolut största i livet. Samhörigheten. Kärleken. Vi tillsammans. Så lätt att missa i vardagens alla åtaganden.

Var rädda om er! ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."