GALA magasin
You Are Reading
Sveriges populäraste familj är tillbaka!
0
Film & TV

Sveriges populäraste familj är tillbaka!

Familjen Andersson, Sveriges populäraste familj är tillbaka med en andra säsong. Karin, Rudolf, Anna, Håkan och Sune har alla blivit ett år äldre, men knappast ett år klokare.

Karin börjar ett nytt jobb, och det är allt som hennes tidigare arbetsplats biblioteket inte var. Det privata näringslivet kan vara lite gränslöst ibland, på gott och ont, och det här påverkar hela familjen. Rudolf till exempel, försöker vänja sig vid att hans fru tjänar mer än honom. Något som får hans snålhet att komma av sig.

I övrigt försöker familjen få vardagspusslet att fungera i den lilla staden Glimmerdagg. Och om det är svårt för en vanlig familj, så är det ännu svårare i familjen Andersson.

I säsong två får vi även träffa nya karaktärer spelade av bl.a. Ellen Bergström, Hampus Nessvold och Christina Schollin. Filip Berg, Liv Mjönes, Per Andersson, Julia Dufvenius och Lola Zackow är tillbaka i sina roller. Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman.

”Familjen Andersson” bygger på Sunes universum som är skapat av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Men i den här serien är hela familjen huvudpersoner, och serien har stor igenkänning både för barn och vuxna. Filmerna om Sune har blivit stora succéer de senaste åren, och sammanlagt har det gjorts 7 långfilmer. Bakom TV-serien står samma producenter som gjort de senaste sex filmerna, Patrick Ryborn och Linus Stöhr Torell på bolaget Unlimited Stories. Regissör är Annika Appelin.

Premiär SVT1 lördag 13 juli kl. 20.00

SVT Play lördag 13 juli kl. 02.00

Foto: SVT