GALA magasin
You Are Reading
STOCKHOLM INTERNATIONAL FASHION FAIR 2022
0
Blogg - Therése Neaimé

STOCKHOLM INTERNATIONAL FASHION FAIR 2022

Välkommen till den 5:e upplagan av STOCKHOLM INTERNATIONAL FASHION FAIR 2022.

I år hölls denna i självaste spegelsalen på Grand hotell.  I samma spektakulära sal som Sveriges första Nobelbankett år 1901.

Mode berättar historier om kulturer och arv.

Den 5e mars i år fick jag äran att framträda på detta fashionabla event. Och detta i den vackraste av miljöer. I självaste spegelsalen på grand Hotell i Stockholm kunde jag lägga ännu ett ”Cinderella moment” till handlingarna. Och vilket fest det blev. Med exklusivt inbjudna gäster från hela världen blev det en sällan skådad färgprakt.

STOIFF är ett unikt koncept grundat av Imane Belmkaddem, VD och grundare av In-ter-art, ett evenemangs- och kommunikationsföretag med fokus på att organisera mångkulturella och hållbara evenemang. STOIFF är en modevisning och utställning som syftar till att utforska kulturer genom mode och föra fram kreativitet, självuttryck och uppfinningsrikedom. Det syftar också till att främja modedesigners från över hela världen. Ett evenemang där kulturer i Sverige föregår med gott exempel för att skapa ett mångkulturellt och etiskt modemärke.

”Genom detta evenemang vill vi förmedla värderingarna av hållbarhet, utveckling, etik, mångfald och mångkultur.

”Under denna 5:e upplaga firade vi världens kulturer genom mode. Det var också ett unikt tillfälle att hylla världens alla kvinnor och lyfta fram deras bedrifter inom olika områden. Detta utan att samtidigt förneka mäns viktiga roll i samhället. Ett annat viktigt syfte var också att lägga undan alla politiska konflikter och stereotyper. Vi vill med detta fira fred, kulturernas språk, att leva tillsammans och mötet bland människor! Vi vill hylla mänskligheten genom konst och kultur.”
Imane Belmkadden.

Det blev en prestigefylld parad med många paranta gäster.

I hjärtat av denna vackra miljö, värdig stora konstnärliga framträdanden, samlade modevisningen STOIFF svenska kändisar och diplomater från hela världen. Den ikoniska och svenska modedesignern Camilla Thulin, en av de mest kända modeskaparna i Sverige gästade. För att nämna några har Camilla bland annat klätt drottningen och alla prinsessor i den svenska kungafamiljen för stora ceremonier som den årliga Nobelprisceremonin. Hon har även designat kläder för stora svenska kändisar, svenska affärskvinnor och medieprofiler.

Som enda artist hade jag privilegiet att animera denna vackra parad som innehöll personligheter från världsdiplomatin som Mr. Sam Kwon, Chargé d’Affaires Australia. Ms. Kanchana Patarachoke, Thailands ambassadör. Yacir Chelbat, grundare av Diversity Index Award, Karim Medrek och hans fru ambassadör Marocko. Chandapina Nteta, Botswanas ambassadör. Riadh Ben Sliman, Tunisiens ambassadör. Joanna Hofman, Ambassadör Polen. Padmini Tewaney, kulturattaché vid Panamas ambassad.Mr Ahmed Sobhy och hans hustru ambassadör i Egypten. Mrs Sumita Lal Indiens ambassadör. Miss Universe 1984 och TV-presentatören Yvonne Ryding. Sofie Ekman, Svensk läkare och forskare och filantrop, Elon Ekman, Svensk affärsman. Dan Norå. Journalist och korrespondent för TV4. Anca Balan, representant för European Fashion Council. Veronika Stefanova, Miss Bulgarien samt berömd internationell modell för att nämna några.

Totalt gästade 12 designers från hela världen.

Camilla Thulin, Sverige

Filosofi Di Lorenzo Serafini, ETRO och Sara Battaglia från Italien i samarbete med Marushka de Margo Shourouk, Paris Samantha Sund. London Camilla med kärlek. Australien Fatima el hajjaji , Sverige och Marocko IE Kläder, Rumänien.

Taragalte Stockholm, Sverige

ASPIRE PAR CHOKE , Thailand/Sverige i samarbete med Thailands ambassad och Thailändska turistbyrån Larena couture, Slovakien En utställning i samarbete med filippinska ambassaden.

Naksha handgjorda och Jad couture, Tunisien

Photo;

Cawa Media
Olga Seripo
Irina Zayakina

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."