GALA magasin
You Are Reading
Spännande tv-serier att se fram emot i höst
0
Film & TV

Spännande tv-serier att se fram emot i höst

TV4 Play

Lagom till att höstlöven börjar falla och temperaturen sjunker så finns nu ännu en anledning att stanna inomhus. TV4 Play har bunkrat upp med flera högkvalitativa serier för alla åldrar med alltifrån brittiska kriminaldraman som ”The Level” och ”Gangs of London”, till ungdomsserierna ”Limboland” och ”Bö”. I december kommer också andra säsongen av TV4 Plays egna julkalender, Tinka.

Seriehösten på TV4 Play (I kronologisk ordning):

Intelligence
Komediserie om den brittiska underrättelsegruppen CySec som samlar några av landets vassaste analytiker i syfte att bekämpa cyberbrott. I enheten ingår dock även den amerikanske NSA-agenten Jerry som ofta gör mer skada än nytta, men alltid lyckas komma undan ansvar. Intelligence är en arbetsplatskomedi i samma andra som The Office och i huvudrollen syns humorstjärnan David Schwimmer (Vänner).
Finns redan nu på TV4 Play.

The Level
Brittiskt kriminaldrama. Detektiven Nancy Devlin är en omtyckt polis som bär på en mörk hemlighet. När en välkänd knarklangare mördas dras hon in i den tuffaste utredningen hon någonsin varit med om, där hon tvingas sätta sitt liv på spel för att bevara sin hemlighet.
Premiär på TV4 Play den 27 oktober.

Oss emellan
Dansk dramaserie om vännerna Merete och Nanna som bor i Köpenhamn och har precis tagit steget mot att starta ett gemensamt företag. Allt tycks gå som på räls när oväntade sprickor plötsligt uppenbarar sig i deras kärleksrelationer. Oss emellan är en värmande dramaserie med Nicolai Cleve Broch (Morden i Sandhamn) om två kärlekspar, fyra perspektiv och om hur små handlingar kan leda till stora konsekvenser.
Premiär på TV4 Play den 4 november.

Limboland
Dramaserie om tre danska tjejer i 20-årsåldern som utvecklar en stark vänskap samtidigt som de kämpar för att hitta sig själva. Allt börjar med att den nydumpade Freja flyttar in hos sin gamla rival Katrine, samtidigt som perfektionisten Nadja tar del av sitt livs första dåliga tentaresultat. Limboland är en serie med hög igenkänning och har stora likheter med den amerikanska succéserien Girls.
Premiär på TV4 Play den 16 november.

Gangs of London
I 20 år har Londons undre värld styrts av den mäktiga ligaledaren Finn Wallace. Nu är han död och Finns son Sean beordrar att all kriminell verksamhet i staden ska upphöra tills han fått veta vem som ligger bakom mordet. Hungriga rivaler lurar i skuggorna och oväntade tillitsproblem hotar att stjälpa långvariga familjeallianser samtidigt som Sean kämpar för att fylla sin fars skor.
Premiär på TV4 Play den 24 november.

Tinka och kungaspelet
TV4 Plays julkalender från 2019 fortsätter med en säsong 2. Det stormar om tronen i den fridfulla staden Kongsby. Kungen har inte återvänt hem från en resa i kungariket. Det utlöser ett kungaspel – en tävling mellan kungarikets fyra regioner, som var och en utser sin starkaste deltagare.
Premiär på TV4 Play den 1 december.


Norsk ungdomsserie. Bilmekanikern Glenn-Tore, bättre känd som GT, är byns hunk och full med självförtroende och karisma. Hans liv är bekymmersfritt och friktionsfritt, tills han blir dumpad av sin flickvän. Premiär på TV4 Play den 4 december.

The Nest
Brittisk thrillerserie. Det framgångsrika paret Dan och Emily bor i Glasgow och har allt de kan tänka sig, utom ett eget barn. En möjlig lösning uppenbarar sig när de möter 18-åriga Kaya som erbjuder sig att bli deras surrogatmamma i utbyte mot ett bättre liv, men vem är hon egentligen och går hon att lita på? The Nest är en psykologisk thrillerserie med Martin Compston (Line of Duty) och Sophie Rundle (Peaky Blinders).
Premiär på TV4 Play den 22 december.