GALA magasin
Du läser
Smarriga recept med ostnyheter från italienska Granarolo
0
Mat & dryck

Smarriga recept med ostnyheter från italienska Granarolo

Granarolo tar Italien till Sverige, ost för ost. Nu lanseras tre nyheter: Granarolo Stracciatella – det krämiga hjärtat i vår populära Burrata, den innovativa ostserveringen Granarolo Baking Burrata samt en ny smak av oemotståndliga ostsnack Granarolo Cheese Snack Pesto. BRAVA! Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av drygt 500 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. Nu lanseras tre italienska ostnyheter på den svenska marknaden. Recept på goda rätter hittar du här nedan.

Granarolo Stracciatella
Det krämiga hjärtat i vår populära Burrata, nu som en egen produkt. Stracciatella är en blandning av strimlad Mozzarella och grädde. Med sin silkeslena och krämiga konsistens är den bellissimo att toppa pasta, risotto och sallad med, eller servera rakt upp och ner med några doppar Extra Jungfruolivolja och en bit bröd.
– I Italien är Mozzarella den färskost som är mest populär, men här i Sverige toppar Burrata vår försäljning. Så att lansera Stracciatella är ett självklart nästa steg för oss som vill inspirera fler svenskar att upptäcka och njuta av det äkta italienska köket, säger Luca Tonin, VD Granarolo Nordic.
Smaksäkra Linnéa Seidel har tagit fram två goda och enkla höstrecept som du hittar längre ned på sidan.
– Pasta al limone e Stracciatella, en fräsch pasta med citron och pinjenötter toppad med Stracciatella.
– Pasta e fagioli, en smakrik pasta där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella.


Granarolo Baking Burrata
Inte bara en ny produkt utan en helt ny italiensk matupplevelse som Granarolo har tagit fram. Granarolo Baking Burrata innehåller en krämig Burrata, kryddig ’Nduja och fräsch citrustopping som du enkelt tillagar i den medföljande terrakottaskålen. Klart på under 15 minuter och en riktig smakupplevelse.


Granarolo Cheese Snack Pesto
Granarolo Cheese Snack görs av riven Quattrocento (och inget annat) som ugnsbakas och ut kommer dessa magiskt krispiga ostsnacks. Nu kommer Cheese Snack Pesto, smaksatt med den populära peston från Ligurien. De har högt proteininnehåll (47g/100g), 0% kolhydrater och är helt utan tillsatser samt gluten- och laktosfria.
– Granarolo Stracciatella Rek. pris: 24,90 kr/150 g
– Granarolo Baking Burrata Rek. pris: 79 kr/st
– Granarolo Cheese Snack Pesto. Rek. pris: 14,90 kr/en påse om 24 gram.

Recept: 

Pasta al limone e Stracciatella
En fräsch och snabblagad pasta med citron, vitlök och pinjenötter och krämig Stracciatella som pricken över i:et. Perfekt när man vill ha något himmelskt gott men ändå lättlagat på tallriken. Buon Appetito!

Tillagning: 20 minuter

4 personer

– 1 st Granarolo Stracciatella à 150 g
– 50 g Granarolo Quattrocento
– 400 g lång pasta, exempelvis linguine
– 70 g pinjenötter
– 2 vitlöksklyftor
– 2 ekologiska citroner
– ½ dl Extra Jungfruolivolja
– färsk basilika
– salt & svartpeppar
Topping
– 1 st Granarolo Stracciatella à 150g
– Granarolo Quattrocento

Gör såhär:
Riv Quattrocento och lägg i en matberedare tillsammans med pinjenötter och skalad vitlök. Tvätta citronerna noga, tillsätt skalet från en (pass på så att du inte får med det vita) och saften från båda citronerna samt olivolja och en handfull färska basilikablad. Mixa helt slätt.
Addera Stracciatella till citronsåsen och pulsera matberedaren så att osten finfördelas. Smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite mer citron.
Koka pastan i välsaltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Spar lite pastavatten när du häller av pastan. Blanda pasta och såsen, späd med lite varmt pastavatten för önskad konsistens.
Lägg upp på tallrikar. Strö över finhackad basilika och nymalen svartpeppar. Toppa med Stracciatella,
lite olivolja och riven Quattrocento. Servera direkt och njut!

Pasta e fagioli
En riktigt smakrik pasta där allt tillagas i samma gryta och toppas med krämig Stracciatella. Minimalt med disk och massor med smaker – comfort food på högsta nivå!

Tillagning: 40 minuter

4 personer

– 2 st Granarolo Stracciatella à 150 g
– 300 g kort pasta, exempelvis tortiglioni
– 1 gul lök
– 3 vitlöksklyftor
– 2 stjälkar selleri
– 2 morötter
– 2 msk torkad oregano
– 800 g finkrossade tomater
– ca 4 dl vatten
– 3 lagerblad
– 2 grönsaksbuljongtärningar
– 460 g förkokta borlottibönor, avrunna
– 1 dl finhackad svartkål
– 1 dl finhackad persilja
– ½ citron, saften
– salt & svartpeppar
– Extra Jungfruolivolja att steka i

Gör såhär:
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek den mjuk i en gryta med lite olivolja. Skär selleri och morötter i jämnstora bitar, låt dem steka med löken i 5 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
Lägg i krossade tomater, vatten, lagerblad och buljongtärningarna. Koka tills morötter och selleri börjar mjukna, cirka 10 minuter.
Häll upp 3 dl av tomatsåsen i en mixer tillsammans med hälften av bönorna, mixa helt slätt och lägg tillbaka i grytan. Tillsätt pasta och när pastan har cirka 5 minuter kvar tillsätt resten av bönorna samt kål och persilja. Låt allt koka tills pastan är färdig. Smaka av med citron, salt och peppar.
Lägg upp i skålar och toppa med en ljuvlig mängd Granarolo Stracciatella. Servera med ett gott bröd
och njut!

Receptet är framtaget av Linnéa Seidel för Granarolo 2025.