GALA magasin
You Are Reading
Shima Niavarani leder Guldbaggegalan 2024
0
Nöje

Shima Niavarani leder Guldbaggegalan 2024

Det blir regissören, dramatikern och sångaren Shima Niavarani som blir programledare för Guldbaggen 2024, som direktsänds av SVT från Cirkus i Stockholm måndag 15 januari.

– Det är såklart det läskigaste som finns att leda den stora prisceremonin i ens egna bransch, men jag tänkte ”what the heck, vad kan gå fel?!” Jag skojar, ALLT kan gå fel. Men stoltheten över cinema och filmkonsten som sådan, att få hålla i den fanan, besegrade alla tvivel och jag är väldigt hedrad över att genomföra detta sinnessjuka uppdrag, säger Shima Niavarani.

– Vi är väldigt glada att Shima Niavarani ska programleda Guldbaggegalan 2024. Hon har själv varit nominerad till Bästa kvinnliga skådespelare och medverkat i Guldbaggevinnande filmer. Shima har underhållit som skådespelerska och sångerska på både scen och film i snart 20 år, i såväl arthouse som stora familjefilmer. Hon är och kan svensk filmindustri ut i fingerspetsarna och vi ser fram emot att hon ska ledsaga oss genom 2024 års gala, säger Matilda Bagge, projektledare.

Shima Niavarani slog igenom som 19-åring med den egna föreställningen Autodidakt i enmansakt. Hon är bland annat känd för sin roll som Pippi i TV4-serien Boy Machine, sin roll som Lily i Sjölyckan samt för rollen som Maiken i Allt faller. Hon gjorde också rollen som Molly i musikallångfilmen En del av mitt hjärta och ledde 2021 Melodifestivalfinalen tillsammans med Måns Zelmerlöw. 2021 var Shima Niavarani en av deltagarna i säsongens Stjärnorna på slottet.

SVT Play måndag 15 januari kl 17.00-18:00: Röda mattan
SVT Play måndag 15 januari kl 18.30: Guldbaggen – första akten
SVT1 måndag 15 januari kl 20.00-22:00: Guldbaggen – direktsändning
SVT1 måndag 15 januari kl 22.00-22:30: Kulturnyheterna, eftersändning

Foto: Pelle T Nilsson/Swedish Press Agency/Filminstitutet