GALA magasin
You Are Reading
Dröse & Norberg lanserar “Dreamland”
0
Nöje

Dröse & Norberg lanserar “Dreamland”

“Dreamland” erbjuder musikaler i cirkusmiljö och i höst är det premiär på Gärdet i Stockholm, då kulturentreprenörernas senaste musikal “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical” spelas i en helt ny miljö – ett riktigt cirkustält.


I tre decennier har Dröse & Norberg varit ledande producenter av familjemusikaler. Nu lanserar man, som första aktör i Sverige, ett helt nytt koncept – musikaler i cirkusmiljö. Konceptet “Dreamland” erbjuder publiken en helt ny upplevelse,
samtidigt som man tillgängliggör underhållning för en bredare publik, genom bland annat billigare biljettpriser. Förvärvet av cirkustältet, som tar en sittande publik på 1100 personer, innebär också att Dröse & Norberg får helt eget inflytande över sin
arena.
– Enbart tältet i sig är en magisk värld så vi vill ta vara på möjligheten att skapa något unikt och samtidigt förvalta den gamla cirkustraditionen men med nytt innehåll. Istället för akrobater i taket och travande elefanter så fyller vi hela tältet med sagor,
magi och musik. Det kommer att bli ett fantastiskt tillskott till vårt redan existerande utbud, säger Anna Norberg, producent.

Anna Norberg är producent och gör även rollen som sjöhäxan Svetlana i uppsättningen Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical!

Idén att erbjuda underhållning i ett cirkustält som arena har funnits länge.
– Nu får vi möjligheten att skapa en totalupplevelse av en magisk värld ända från foajén, vilket är lite svårare när man är på teatrar och arenor. Vi får en ny frihet samtidigt som vi kan fylla tomrummet efter fenomenet cirkus med magiska världar
och musik, säger Robert Dröse, regissör och manusförfattare, Dröse & Norberg.

Kiana spelar huvudrollen i ”Den lilla sjöjungfrun – the Musical”.

Den 21 september har “Dreamland” premiär med Dröse & Norbergs senaste föreställning “Den Lilla Sjöjungfrun – The Musical”, på Gärdet i Stockholm. Robert Dröse är i full fart med att anpassa produktionen för sin nya arena.
– Det är en helt ny värld. Snart kan jag äntligen bocka av cirkus-turné från min bucketlist!

Anna Norberg och Robert Dröse har varit en del av underhållnings-Sverige i decennier, både som artister och producenter av shower och musikaler. Nu ser kulturparet fram emot att ta underhållningen till en ny nivå. Utöver sina vanliga turnéer på arenor, konserthus och teatrar, ser de fram emot att bjuda in publiken till en helt ny upplevelse i “Dreamlands” magiska värld.
Parallellt fortsätter Dröse & Norberg med sina ordinarie turnéer, på arenor, teatrar och konserthus, både i Sverige och Norge.

Se trailer om nya Dreamland här: https://www.youtube.com/watch?v=KkoI_hgadVs