GALA magasin
You Are Reading
Se kronprinsessans hälsning från Haga slott
0
Kungligt

Se kronprinsessans hälsning från Haga slott

Kronprinsessan

Igår skickade kronprinsessan Victoria en digital hälsning till inledningen av Utlandssvenskarnas parlament. Vid Utlandssvenskarnas parlament samlas utlandssvenskar, experter och politiker för att diskutera lösningar på de utmaningar som utlandssvenskar har i förhållande till svenska regelverk. Parlamentet arrangeras vartannat år, och i år sändes det digitalt från en studio.

Kronprinsessan inledde parlamentet med ett tal där hon bland annat sade:

”Genom historien har miljontals svenskar gett sig av för att söka lyckan utomlands. Många har senare vänt hem igen, med nya kunskaper, erfarenheter och kontakter i bagaget. På det sättet har vi byggt vårt lands välstånd – och bygger det än i dag.”

Svenskar i världen
Utlandssvenskarnas parlament arrangeras av Svenskar i världen Länk till annan webbplats.. Det är en ideell och politiskt oberoende organisation som sedan 1938 verkar för att öka och tillvarata internationell erfarenhet och kompetens. Det görs bland annat genom att bedriva påverkansarbete, vara remissinstans och ge information och stöd till de 660 000 svenskar som arbetar, studerar och bor utomlands, men också för de utlandssvenskar som återvänder till Sverige.

Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna