GALA magasin
You Are Reading
Se bilder från kronprinsessparets besök i Skåne
0
Kungligt

Se bilder från kronprinsessparets besök i Skåne

Kronprinsessparet Skåne

Igår besökte kronprinsessan Victoria och prins Daniel Skåne län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin. Kronprinsessparets besök ägde rum i Malmö och Skånes landshövding Anneli Hulthén var värd för besöket.

Besöket i länet inleddes med ett möte på landshövdingens residens där representanter från Region Skåne, Öresunddirekt, Länsstyrelsen i Skåne län, Tourism Skåne samt en pendlare berättade om hur pandemin påverkat dem samt de erfarenheter de tar med sig. Patrik Åberg, kommunstyrelsensordförande i Östra Göinge, framförde en digital hälsning där han tackade för de samtal med Sveriges samtliga kommuner Kronprinsessparet genomfört under pandemin. Efter det inledande mötet på residenset besökte Kronprinsessparet Skånes universitetssjukhus.

Kronprinsessparet

Skånes universitetssjukhus
På Skånes universitetssjukhus i Malmö besökte kronprinsessparet en vårdavdelning samt samtalade med vårdpersonal om den pågående pandemin. Personal från vårdcentralen Kryddgården deltog under besöket och berättade om arbetet de utför med vaccinationer och provtagningar i Rosengård.

XKronprinsessparet

Moderna museet
Eftermiddagen inleddes på Moderna museet där överintendent Gitte Ørskou tog emot kronprinsessparet och landshövdingen. Under besöket berättade museichefen om hur det statliga museet påverkats av pandemin. I museets turbinhall fick Kronprinsessparet en visning av den pågående utställningen ”Balansakter” med verk av Beate Wassermann Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Utställningen visas för första gången i Skandinavien.

Kronprinsessparet
Prins Daniel tog emot en fotbollströja av akademiens elever.

Sorgenfris IP
Kronprinsessparet besökte därefter Sorgenfris IP där kronprinsessparet samtalade med ungdomar och representanter från Malmö FF:s fotbolls- och idrottsakademi om hur pandemin påverkat dem och verksamheten.

Kronprinsessparet
I kyrkan deltog kronprinsessparet i en andakt med ljuständning för pandemins offer.

S:t Petri kyrka
I S:t Petri kyrka deltog kronprinsessparet i en andakt där församlingsherde Ewa-Sofia Gudmundsson och Malmös kyrkoherde prosten Gunilla Hallonsten tog emot. Andakten inleddes med ett musikstycke framfört av organist Peter Wallin och operasångare Rickard Söderberg. Till tonerna av Gammal fäbodpsalm avslutade kronprinsessparet besöket med att tända ljus för pandemins offer.

Malmö Airport
Besöket i Skåne län avslutades på Malmö Airport där representanter från Swedavia, BRA och Securitas berättade om hur pandemin påverkat deras verksamheter.

Foto: Pelle T Nilsson/ Swedish Press Agency