GALA magasin
You Are Reading
Se bilder från Felix Herngrens nya långfilm
0
Film & TV

Se bilder från Felix Herngrens nya långfilm

Felix Herngren

Den efterlängtade filmen ”Dag för Dag” får exklusiv premiär på C More den 31 mars. Filmen som regisseras av Felix Herngren är en livsbejakande dramakomedi med bland andra, Sven Wollter, Marianne Mörck, Tomas von Brömssen, Martina Haag, William Spetz och Peter Magnusson.

– Så, nu kommer långfilmen ”Dag för dag” äntligen ut, efter snart två års väntan. Dock har den möjligen högre relevans idag då den handlar mycket om livets stora frågor. C More kommer ge den förutsättningar att nå en bred publik och bli tillgänglig för väldigt många. Och det är jag väldigt glad över, säger Felix Herngren som är filmens regissör.
Dag för dag är en varm dramakomedi om att få en sista chans i livet, om att våga älska när man tror det är för sent, om vänskap över generationsgränserna och om döden, som när den kommer nära, kan få oss att börja leva.

Sven Wollter

Filmen inleds på ett äldreboende där Tomas von Brömssen spelar den demente Tage. Där finns även Malte som spelas av Sven Wollter och Rut spelad av Marianne Mörck. På äldreboendet får vi möta vårdaren Katrin spelad av Martina Haag och städaren Simon som spelas av William Spetz. Tillsammans beger sig de fem personerna ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan.

Felix HerngrenMed ett manus av Tapio Leopold efter en story av William Spetz och Martina Haag så regisserar Felix Herngren denna långfilm med ämnen som berör alla och framför allt honom själv.

– Med tanke på det fina mottagande som ”Se upp för Jönssonligan” fick hos oss på C More, så ser vi otroligt mycket fram emot att få bjuda våra tittare på denna efterlängtade storfilm. Vi vet att vår publik uppskattar exklusivt premiärinnehåll. Det har vi sett med Se upp för Jönssonligan, men även med mer aktuella titlar som Beck och Bäckström, säger Anna Chrona, Head of OTT på C More.

Foto: SF studios