GALA magasin
You Are Reading
Rosenthal och Versace dukar upp för vinterns högtider
0
Inredning & prylar

Rosenthal och Versace dukar upp för vinterns högtider

Versace

I nära tre decennier har den ledande porslinsproducenten Rosenthal samarbetat med det legendariska modehuset Versace för att skapa porslin till de exklusivaste av hem. Lagom till vinterns högtider lanseras den nya kollektionen Barocco Holiday – en lyxig nytolkning av den klassiska juldukningen.

Versace har sedan länge förknippats med italiensk extravagans och dess starka koppling till familjetraditioner. Just detta förkroppsligas också i Barocco Holiday där Rosenthals gedigna hantverkstradition förenas med modehusets unika arv. Resultatet är en serie med handmålat porslin i finaste kvalitet för vinterns högtidsdukningar.

I formgivningen av Barocco Holiday har några av Versaces mest ikoniska mönster använts, däribland Gianni Versaces kronmotiv som lanserades redan 1991, och som idag blivit ett signum för varumärket. När dessa motiv kombineras med högtidsfärger inges den perfekta julkänslan.

Barocco Holiday består av en serie olika tallrikar, fat och kaffeset – men även julkulor att pryda granen med. Dekorationen på Barocco Holiday har skapats med en 1000-gradig högtemperaturglasering. Detta gör ytan på porslinet motståndskraftig och delarna i kollektionen går därför också att maskindiska.

Versace

Om Versace
Versace grundades 1978 av Gianni Versace och räknas som ett av världens ledande modehus. Med dekadenta mönster och excentriska uttryck har Versace blivit en symbol för italiensk lyx och extravagans. Designen av Versace ligger numera i händerna på Gianni Versaces syster, Donatella Versace, som även är kreativ chef för varumärket. Donatella har valt att utveckla och återlansera klassiska mönster och uttryck från varumärkets DNA.

Om Rosenthal
Rosenthal är ett av Tysklands äldsta och mest traditionstrogna företag – men samtidigt också ett av de mest moderna. Bolaget grundades för över 140 år sedan och har sedan dess försett såväl privatpersoner som företagskunder inom hotell- och restaurangbranschen med exklusivt porslin. Innovation och kreativitet genomsyrar hela Rosenthals sortiment, och produkterna kännetecknas av en exceptionell form, funktion, kvalitet och ett genuint hantverk som kommit att representera en kulturell tillgång för hela Tyskland. Genom åren har Rosenthal tilldelats över 500 designpriser.

Rosenthal har även gjort sig kända för sina gränsöverskridande samarbeten med modevärlden, inte minst genom kollektioner framtagna tillsammans med modehus som Versace och Pucci. Produktionen sker i Rosenthals egen porslinsfabrik i Selb och porslinsfabriken Thomas am Kulm i Speichersdorf, som erbjuder några av porslinsindustrins mest avancerade produktionsanläggningar med ett starkt fokus på hållbar tillverkning och noggrann användning av resurser.