GALA magasin
You Are Reading
Rickard Söderberg ny domare i Kulturfrågan Kontrapunkt
0
Film & TV

Rickard Söderberg ny domare i Kulturfrågan Kontrapunkt

Sedan premiären av Kulturfrågan Kontrapunkt 2017 har Eva Beckman varit domare. Ny domare blir nu operasångaren Rickard Söderberg, som SVT:s tittare tidigare har kunnat se som programledare i Hjälp! Jag ska gå på opera, Gatans kör, men som också tävlat i Kulturfrågan Kontrapunkt den första säsongen och varit programledare för Operahuset i SR P2 under flera år

– Jag vet inte om det egentligen går att tävla i konst, litteratur och musik. Men jag är däremot helt övertygad om att det är kulturen som skänker livet mening, och att det alltid finns något nytt att upptäcka och lära sig. Så det är mitt främsta mål som domare i Kontrapunkt: att vi alla ska gå ifrån varje program lite klokare, och lite lyckligare, säger Rickard Söderberg.

– Jag tror Rickard blir en lysande domare i Kontrapunkt! Kunnig och kul med ett uppiggande stänk av glamour. Han kommer inte gå att finta bort utan hålla stilen hela vägen tror jag, säger Eva Beckman, avgående domare.

Jubileumsprogram
Det är 60 år sedan Musikfrågan Kontrapunkt hade premiär under musikkritikern och tonsättaren Sten Bromans ledning. Detta firar SVT med ett jubileumsprogram som spelas in live från Göteborgs Konserthus, med en grupp speciellt utvalda tävlande. Precis som i den moderna varianten av tv-programmet ställs frågor inte bara om musik utan även om konst, design och litteratur, allt med fokus på 1960-talet. Medverkar gör bland andra Bohuslän Big Band och Malena Ernman. Programledare för jubileumsprogrammet, och även för höstens tio program, är Ella Petersson och i Konserthuset är Eva Beckman tillfälligt tillbaka som domare.

Inspelningarna av den nya säsongen av Kulturfrågan Kontrapunkt inleds i augusti och första programmet sänds onsdag 9 oktober. Jubileumsprogrammet sänds 18 december.


Foto: Felix Humble/SVT