För 30 år sedan förändrade Santa Maria den svenska matkulturen med introduktionen av tacos, och nu är det dags igen. Asiatiskt är en av de starkaste trenderna inom mat i Sverige idag så nu lanserar Santa Maria Asian Tacos! Fem nya produkter som gör det lika enkelt att lyckas med den asiatiska matlagningen som, ja…tacomiddagen.
Sedan 2012 har försäljningen av asiatiska livsmedel mer än dubblats i Sverige. Svenska folket vill laga ännu mer asiatiskt hemma, men många saknar självförtroendet; vad ska man laga? Hur använder man egentligen alla de här olika kryddorna och smaksättarna? Paulig som äger varumärket Santa Maria satsar stort på asiatiskt och att göra trenden tillgänglig för alla.
Med fem nya produkter kan du enkelt kombinera och komponera olika asiatiska måltider och precis som vid tacomåltiden kan du variera med olika grönsaker och tillbehör.
– Med vårt nya koncept så kan konsumenter njuta av en massa härliga asiatiska smaker, på ett sätt de känner igen sig i – i ett tacoformat med en wrapbas, två smaksättningar och två toppingsåser – som man sedan kombinerar med grönsaker och proteinalternativ, gärna tillsammans med familj och vänner, säger Eric Wollberg, Marketing Activation Manager på Paulig.
Fem spännande nyheter som underlättar asiatisk matlagning
Vecka 34 lanseras fem nyheter. Santa Maria Asian Wrap Rice Flour gjorda på 80% rismjöl. För optimal konsistens ångas wrapsen, men de går även att värma i mikro. För att fylla de här mjuka och tunna godingarna kommer Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic som du häller i pannan på din stekta kyckling, tofu eller annat som du föredrar. Den medelstarka såsen kombinerar fyllig sötma med lagom hetta. Föredrar du krispigt innehåll i din asiatiska taco kommer även Santa Maria Crispy Coating Garlic with a hint of Ginger. En kryddmix för krisp och smak som hjälper dig att snabbt och enkelt laga ”crispy bites” i ugn eller airfryer.
Ingen taco utan topping! Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style, en sås som kombinerar rika smaker av gochujang och vitlök med hetta från chili flakes. Santa Maria
Toppingsås Sweet Korean BBQ är en sås med varm sötma från ingefära och rik smak av gochujang – den perfekta kombinationen av sötma och hetta.
Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
230 g, cirkapris 35,90 SEK
Små wraps gjorda på 80% rismjöl som fylls på samma sätt som tacos, med det du själv
väljer. För optimal konsistens ångas wrapsen, men de går även att värma i mikro.
Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
Påse, 100 g, cirkapris 19,90 SEK
En cookingsås som du häller i pannan på din stekta kyckling, tofu eller annat du föredrar.
Den medelstarka såsen kombinerar fyllig sötma med lagom hetta.
Santa Maria Crispy Coating Garlic with a hint of Ginger
Påse, 47 g, cirkapris 19,90 SEK
En kryddmix för krisp och smak som hjälper dig att snabbt och enkelt laga ”crispy bites” av
kyckling, tofu eller annat du föredrar i ugn eller airfryer.
Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
Squeezeflaska, 250 ml, cirkapris 34,90 SEK
En röd, het sås som kombinerar rika smaker av gochujang och vitlök med hetta från chili
flakes.
Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
Squeezeflaska, 250 ml, cirkapris 34,90 SEK
En koreansk sås med varm sötma från ingefära och rik smak av gochujang – den perfekta
kombinationen av sötma och hetta
Recept på Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker och Kycklingtacos med koreansk twist:
Recept Santa Maria Asian Tacos
Sweet Chili-tacos med asiatiska smaker
Med Santa Marias nya Asian Taco-sortiment lagar du snabbt och enkelt den här härliga måltiden. Mjuka wraps fylls till bredden med sweet chili-kyckling, krispiga grönsaker och en rik mix av asiatiska smaker. Fräscht, färgstarkt och fyllt med spännande smak.
4 portioner
Ingredienser:
100 g blandad grönsallad
100 g rödkål, tunt strimlad
1 morot, riven eller i stavar
1 knippe rädisor, tunt skivade
1 knippe thaibasilika eller koriander
50 g cashewnötter, hackade
500 g kycklingfilé, strimlad (eller 400 g fast tofu)
1 msk olja
1 påse Santa Maria Stir Fry Sauce Sweet Chili & Garlic
1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
Topping
Santa Maria Toppingsås Sweet Korean BBQ
Santa Maria Toppingsås Sesame & Soy Mayo
Gör så här:
1. Börja med att förbereda alla grönsaker och tillbehör.
2. Stek kycklingen gyllene runt om i en riktigt het panna med olja i ca 4 min. Sänk
värmen, häll i woksåsen och låt marinera i ca 1 min. Håll varmt.
3. Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
4. Fyll bröden med grönsaker och kyckling. Toppa med såserna och garnera med de
färska kryddorna och nötter.
Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden
mindre klibbiga.
Kycklingtacos med koreansk twist
Ta tacomiddagen till nya asiatiska höjder med Santa Marias nya Asian Taco-sortiment. Här möter krispig kyckling en len och krämig coleslaw i mjuka wraps. Toppa med söt mango, koriander och en klick kimchi som bjuder på precis lagom hetta.
4 portioner
Ingredienser:
400 g kycklingfilé, skuren i kuber
1 msk olja
1 påse Santa Maria Crispy Coating Garlic & Ginger
200 g vitkål, tunt strimlad
1 morot, riven
2 msk Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
2 msk Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
0,5 lime, juicen av
1 paket Santa Maria Asian Wrap Rice Flour
200 g tärnad mango (fryst)
0,5 gurka, tunt skivad
1 knippe koriander
2 salladslökar, tunt skivade
Topping
Santa Maria Toppingsås Sweet Chili Mayo
Santa Maria Toppingsås Hot Kimchi Style
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220°C.
2. Blanda kycklingbitarna med olja och kryddmix i en skål. Lägg kycklingen på en plåt i
ugnen i ca 15 min tills den är gyllene. (Du kan också tillaga kycklingen i airfryer i 180°C
i 10 min.)
3. Blanda vitkål, morötter, toppingsåser och limejuice till en coleslaw.
4. Värm bröden i ångkorg eller i mikron, enligt instruktionerna på förpackningen.
5. Fyll bröden med gurka, coleslaw, kyckling och mango. Toppa med såserna och
garnera med färsk koriander och salladslök.
Tips! Gör några hål i ett bakplåtspapper och lägg i botten av ångkorgen så blir bröden
mindre klibbiga.