GALA magasin
You Are Reading
Prins Daniel: ”Jag hade tur – min njursjukdom upptäcktes i tid”
0
Kungligt

Prins Daniel: ”Jag hade tur – min njursjukdom upptäcktes i tid”

Prins Daniel

World Kidney Day uppmärksammas den andra torsdagen i mars varje år. Dagen initierades av The International Society of Nephrology och The International Federation of Kidney Foundations. Årets tema är Living well with kidney disease.

För att uppmärksamma World Kidney Day och alla de som lever med njursjukdomar har prins Daniel gjort följande uttalande:

”I dag är det World Kidney Day. En dag som belyser njursjukdomar och alla de som lever med dem.

Globalt lever 850 miljoner människor med kronisk njursjukdom. Jag är själv en av dem. Men jag hade tur: min njursjukdom upptäcktes i tid och efter en tid i dialys fick jag en ny njure, donerad av min pappa.

Alla är inte lika lyckligt lottade.

Jag vill i dag sända en särskild tanke till alla som lever med njursjukdomar, till alla de som väntar och kämpar, och till de som väntade förgäves. ”

Foto: Elisabeth Toll/Kungl. Hovstaterna