GALA magasin
You Are Reading
Prins Daniel invigde Liljevalchs omtalade konsthall
0
Kungligt

Prins Daniel invigde Liljevalchs omtalade konsthall

Prins Daniel

I veckan invigde prins Daniel Liljevalchs + på kungligaDjurgården i Stockholm. Liljevalchs+ är en nyuppförd tillbyggnad till Liljevalchs konsthall. Prins Daniel välkomnades till konsthallen av Stockholms kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck samt museichef Mårten Castenfors. Tillsammans med konsthallschefen, designer Bea Szenfeld och formgivare Ingegerd Råman, vars utvalda verk visas i den nya konsthallen, fick Prinsen avslutningsvis en rundvandring i de nya lokalerna och utställningen.

I sitt invigningstal sade prinsen bland annat:

”Liljevalchs har fått en tillbyggnad. Den är ett komplement, men också en konsthall i sin egen rätt. Tack vare den kan nu ännu fler ta del av Liljevalchs, se ett större antal utställningar och helt enkelt uppleva mer konst. Det rimmar väl med den genomgripande idén bakom utbudet på Kungl. Djurgården: ett överflöd av natur och kultur som ska vara öppet och tillgängligt för så många som möjligt.”

 

Prins Daniel

Prins Daniel i Liljevalchs+ tillsammans med kommunfullmäktiges ordförande Cecilia Brinck, museichef Mårten Castenfors och Stockholms stads fastighetsdirektör Anders Kindberg.

Prins Daniel

Prins Daniel med arkitekt Gert Wingårdh och modedesignern Bea Szenfeld.

Prins Daniel

Prins Daniel

Prins Daniel

Foto: Pelle T Nilsson/SPA