GALA magasin
You Are Reading
Prins Carl Philip besökte Gotland – se bilder!
0
Kungligt

Prins Carl Philip besökte Gotland – se bilder!

Prins Carl Philip

Igår besökte prins Carl Philip Gotlands län för att uppmärksamma insatser med anledning av covid-19-pandemin. Prinsens besök ägde rum i Visby med landshövding Anders Flanking som värd. Prins Carl Philip inledde besöket i landshövdingens residens där representanter för Länsstyrelsen i Gotlands län berättade om hur länet påverkats av covid-19-pandemin, hur situationen ser ut i dagsläget samt vägen framåt.

Prins Carl Philip och landshövding Anders Flanking i samtal med vårdpersonal under sitt besök på Visby lasarett.

Visby lasarett
Därefter besökte Prins Carl Philip Visby lasarett för att träffa personal och få en rundvandring på infektionsavdelningen och akuten.

Prins Carl Philip
Krögaren Robin Ingels, ägare av restaurangen Bror-San, berättar om hur hans verksamhet och restaurangnäringen på ön påverkats under pandemin.

Under lunchen, som ägde rum på restaurang Bror-san i centrala Visby, mötte prinsen krögaren som fick möjlighet att berätta om hur pandemin hade påverkat honom och restaurangnäringen på ön. Vid lunchen deltog även representanter från Region Gotland, näringsliv, besöksnäring och länsstyrelsen.

Wisby gymnasium
Eftermiddagen inleddes med ett besök på Wisby gymnasium. Där samtalade Prinsen med medarbetare och elever på skolan om lärdomar de tagit till sig under pandemin. Prinsen fick även en förevisning av ett monument över coronapandemin som skapats av elever tillsammans med en konstnär.

Prins Carl Philip

Besöket avslutades med att prinsen fick möta ett antal elever som visade sina a-traktorer utanför skolan.

Segerberg media
Därefter besökte Prinsen företaget Segerberg Media tillsammans med representanter från Region Gotland för att samtala om hur pandemin påverkat näringsliv, arbetsmarknad och vuxenutbildningar. Under pandemin har Segerberg Media producerat filmer, tal, gudstjänster med mera åt kunder.

Prins Carl Philip

Drottens ruin
Prinsen fick även möjlighet att besöka en av stadens medeltida ruiner, Drotten, för en kortare rundvandring med representanter från Region Gotland.

Prins Carl Philip
Prinsen tillsammans med landshövding Anders Flanking utanför residenset i Visby.

Kulturlivssamtal i residenset
Avslutningsvis återvände prinsen till landshövdingens residens för att möta representanter för Medeltidsveckan, Länsteatern på Gotland, Svensk form Gotland och Region Gotland som berättade om hur pandemin har påverkat kulturlivet. Bland annat fick prinsen information om hur Medeltidsveckan 2020 arrangerades helt digitalt, och i år med både digitala delar och arrangemang på plats i Visby.

Foto: Pelle T Nilsson, SPA