GALA magasin
You Are Reading
Praktisk handbok om att odla sommarblommor
0
Boktips

Praktisk handbok om att odla sommarblommor

Bok

Nu kommer blomsterinspiratören Hanna Wendelbo med en praktisk handbok om att odla sommarblommor. I Hannas sociala kanaler har hon under flera års tid berättat om hur hon odlar blommor och fått tusentals frågor om hur man sår, eller hur man ska tänka när man komponerar en bukett. I den nya boken Odla blommor samlar hon nu sin kunskap och sina favoritblommor, och tipsar om de allra finaste kombinationerna.

– Den här boken svarar på alla frågor jag fått i mina kanaler. Jag vill att fler ska våga prova, och med boken hoppas jag inspirera fler till att vara kreativa i sin trädgård, säger Hanna Wendelbo.

När pandemin bröt ut, fick blomsterodlingen medvind. När mer tid tillbringats i hem och trädgårdar ser vi hur intresset för odling har vuxit. Fler och fler har också upptäckt vilken hälsoeffekt trädgårdsarbete faktiskt har på både kropp och själ. Att odla blommor är även bättre ur en miljöaspekt och bidrar till att bevara den biologiska mångfalden. Hanna är själv en aktiv förespråkare av Slow Flowers, en rörelse som främjar odling av blommor i samklang med naturen.

Bok

Om boken
Att ha en trädgård så full av vackra blommor att du alltid kan plocka generösa buketter och göra stiliga arrangemang behöver inte vara en dröm. Odla sommarblommor! Det är lättare än du tror och ju fler sorter, desto bättre. Då har du alltid mycket att välja på och blomsterprakten lockar bin, fjärilar och andra pollinerare till din trädgård.
Hanna Wendelbo har gedigen erfarenhet av blomsterodling i en vanlig villaträdgård. Hon vet allt om hur du lyckas – med frön, plantor och knölar, med skötsel, skörd och användning – oavsett om du odlar på friland, i rabatt eller pallkrage. I Odla blommor har hon samlat sin kunskap och sina favoritblommor, och tipsar om de allra finaste kombinationerna.

Hanna Wendelbo är designer med mönster som specialitet. Hon är också blomsterodlare och utbildad i grön gestaltning. Hennes inspirerande inlägg i sociala medier om hur hon odlar sommarblommor i sin trädgård har tiotusentals följare. Hon samarbetar dessutom med Norrvikens trädgårdar utanför Båstad och Tjolöholms slott utanför Göteborg. År 2018 initierade hon rörelsen ”Blomsteruppropet” som uppmuntrar till val av närodlade snittblommor.

Foto: Hanna Wendelbo