GALA magasin
You Are Reading
Påskens söta!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Påskens söta!

Påskens söta hemma hos mig, blir den här lättgjorda tårtan. Jag har fuskat lite med köpta tårtbottnar och marmelad på burk, men satsade på att vispa ihop en enkel mascarponekräm och tillverka hemcgjorda dekorationer av vittchoklad.  Jag har garnerat tårtan med choklad godisägg, men du kan variera med t ex marsipankycklingar eller ätbara ekologiskodlade blommor, t ex rosor.


Du gör hela tårtan på 2-3 kvart och det låter väl rimligt? Har du frågor runt mina recept, kan du alltid maila till lena@lenasoderstrom.se eller skicka meddelande via mitt instakonto @tastybylenasoderstrom

Glad Påsk och lycka tilli det egna köket!

Påskens Söta – Tårta

Till 6-8 bitar:

150 g vita chokladknappar

2 ark bakpltspapper

500 g mascarpone

2 msk siktat florsoker

1 1/2 dl vispgrädde

1 förp tårtbottnar (små) eller glutenfria

2 dl fast marmelad, t ex hallon & granatäpple från St. Dalfour

75 g godisägg av choklad

1-2 tsk florsocker

Smält chokladen. Häll chokladen på en  bakplåtspappersark,  täck med den andra arken och sprid krämen i ett jämt lager, använd händerna. Rulla ihop runt t ex en smal brödkavel. Lägg rullen på en skärbräda och lägg i frysen tills chokladen stelnar, ca 20 minuter. Rulla ut chokladen, som bryts i bitar och lägg bitarna på ett fat i kylen.

Vispa upp Mascarpone i en köksmaskin monterad med en visp eller använd elvisp. Vispa i florsockret.

Vispa i grädden.

Bred marmeladen på tårtbottnarna. Bred 2/3 delar av  krämen på tårtbottnarna och lägg ihop dem på ett serveringsfat. Bred lite av krämen runt tårtan. Garnera med de kalla chokladbitarna runtom.

Ställ tårtan kallt ca 15 minuter.

Fyll den den sparade krämen och godisägg.  Sikta över lite florsocker.