GALA magasin
You Are Reading
Pappa!
0
Blogg - Therése Neaimé

Pappa!

Pappa!

Den enorma sorgen. Någon sa; Allt går över! Nej denna kommer nog aldrig att riktigt göra det. Gå över. Faktiskt aldrig tänker jag.

Inte velat skriva om detta. Så oerhört svårt. Hur kan något så stort få plats i en simpel Facebook post. Inget känns värdigt nog. Speciellt inte det. En händelse alldeles för privat. För mycket smärta. Dessutom, om man inte nämnder det i skrift. Kanske har det då aldrig hänt!? På riktigt. Så har det känts.
Samtidigt är det väldigt många som frågar. Och undrar. Därav detta inlägg. Av respekt för att vissa vet och andra inte.

Eller som pappa skulle ha sagt det; ”Vissa saker måste man berätta Tessan!”

Mer än en månad sedan. Den 28/6. Det ofattbara. Och sedan din vackra begravning för en vecka sedan. Redan. Trodde inte jag skulle klara av dagen. Men på något sätt gjorde vi det tillsammans. Precis som du lärt oss. Det blev en vacker dag. Om man nu kan säga så!? En fest i din älskade trädgård blev det också. Med alla vänner. Vi tänkte att det var så du velat ha det.

Vårt ankare. Vår don! Min inspiration. Svårt att säga var vi börjar och var du slutar? Ett helt liv med dig! Så självklar. Alltid där. Hur fortsätter livet utan dig? Så overkligt.
Du tog mycket plats pappa. Lämnade ingen oberörd. Omtyckt av så många. Blir svårt att fylla tomrummet efter dig. Precis så!! ❤️

In i det sista tänkte du på andra. Till och med där på sjukhuset domderade du till slutet. En av dina sista viljor var att hela sjukhuspersonalen skulle få jordgubbar och choklad. Precis alla! För att visa din och vår tacksamhet. Sådan var du.

Du ville så gärna fixa detta! Där på sjukhuset ville du inget hellre än att komma hem till din älskade trädgård i Gamla Enskede. ”Jalla” lets go!” var dina ord. Nu blev det inte riktigt så. Du gick någon annanstans. Tanken på att du inte längre än bland oss svår att ta in. Den enda trösten är att du kanske finns här ändå. Mitt ibland oss. Leendes på ditt moln. Skrattandes tillsammans med vår älskade mamma. Så måste det vara.

Nu är det vi som får ro denna båt iland. Lovar göra vårt bästa. Som alltid leva här och nu och älska med hela våra hjärtan. För att livet är för kort för att inte göra det. Det visste både du och mamma. Eller som du uttryckte det; ”The show must go on”.

Så stolt över att just du var vår pappa! Över att ni båda var våra föräldrar. Så tomt nu. Vill ringa dig. Och berätta. Om allt. Varje dag. Precis som jag brukade. Svårt nu. Men pratar gör vi ändå pappa. Varje dag. Bara på ett annat sätt. Må det hjälpa lite. ❤️

Älskar dig pappa. Så det gör ont.
Vi ses!
❤️❤️❤️

 

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."