GALA magasin
You Are Reading
Padeldrömmar – ny humorserie med Björn Gustafsson, Erik Haag och Arantxa Álvarez
0
Film & TV

Padeldrömmar – ny humorserie med Björn Gustafsson, Erik Haag och Arantxa Álvarez

Nu börjar inspelningen av TV4/C Mores nya humorserie Padeldrömmar som handlar om starka relationer och storslagna drömmar i den lilla svenska småstaden Vidaforss. Serien har premiär 2023.

År 2014 fanns det 14 padelbanor, år 2021 är motsvarande siffra 3500. Hur många fler padelbanor finns det utrymme för? Fabian, 36, och Hasse, 53, ett omaka kompispar, bestämmer sig för att testa sin dröm och förvandla sin badmintonhall till en padelhall. Målet är evig lycka och framgång. Med total brist på entreprenörskap och driv talar inget för att de ska lyckas men med en barnslig iver satsar de allt trots att de är sist på bollen!

Björn Gustafsson

Björn Gustafsson spelar den sorglösa Fabian och vi ser Arantxa Álvarez som den arbetstränande Linda. Erik Haag, som har skrivit manus tillsammans med Anders Helgeson, spelar den deprimerade och hopplösa entreprenören Hasse.

– När man tänker på padel så tänker man på Teslor och appar medan badminton mer är fotsvamp och medhavd fika, säger Erik Haag.

I övriga roller ser vi bland annat Peter Sjöqvist som storfräsare och padelkung och Thomas Nilsson som Leif, padelkungens livvakt.

– Vi har länge drömt om att göra en dramakomedi med Björn Gustafsson. Att vi dessutom har både Erik Haag och Arantxa Álvarez i bärande roller är magiskt. Det verkligen pirrar av förväntningar och man skrattar högt bara av att läsa Erik Haag och Anders Helgesons manus. En skruvad komedi som bottnar i saker som berör, säger Piodor Gustafsson, dramadirektör för TV4 och C More.

Padeldrömmar har premiär på TV4/C More 2023.

Foto: Eva Edsjö