GALA magasin
You Are Reading
Över 53 miljoner kronor samlades in under Barncancergalan
0
Nöje

Över 53 miljoner kronor samlades in under Barncancergalan

Carina Berg

Över 53 miljoner kronor till Barncancerfonden, mer än 6500 nya barnsupportrar och runt en kvarts miljon tittare! Årets upplaga av Barncancergalan – det svenska humorpriset på TV3 och Viaplay blev en succé. Kvällen bjöd på världspremiär, lyckliga vinnare, starka artistframträdanden och en överväldigad Carina Berg som programledare.
– Det är helt otroligt att så många människor slöt upp igår och ville bli barnsupporter. Jag hittar knappt orden, så tacksam är jag, säger Carina Berg.

Barncancergalan – det svenska humorpriset direktsändes i går från Berns Salonger på TV3 och Viaplay för att uppmärksamma barn som drabbats av cancer. Tv-tittarna fick möjlighet att bidra till kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter och bidra till Barncancerfondens livsviktiga arbete. Under kvällens gala där Sveriges främsta komiker och skådespelare prisades nåddes ett insamlingsresultat på över 53 miljoner kronor och 6 500 nya Barnsupportrar värvades och siffran fortsätter öka. Därmed slogs förra årets resultat i antal Barnsupportrar med råge.

– Det är helt otroligt att så många människor slöt upp igår och ville bli barnsupporter. Jag hittar knappt orden, så tacksam är jag. Att vi i en rätt bister tid visar på så mycket medmänsklighet och vilja att vara med och bidra är så fint, säger programledaren Carina Berg.

Carina Berg

Nu finns dessutom Barncancergalan – det svenska humorpriset att se i efterhand på Viaplay. Gårdagens direktsändning lockade runt en kvarts miljon tittare. För åttonde året i rad ledde Carina Berg galan som nu bytt plattform och sändes på Viaplay och TV3. Galan belyser det faktum att när livet är som svårast behövs också skrattet som mest. Vant balanserade Carina allvar med humor, där hon i ena stunden uppmärksammade drabbade familjers sorg och saknad, till att i nästa stund lyfta upp Sveriges bästa underhållning och personerna som dagligen får oss att skratta.

– Vi är oerhört stolta och hedrade över att få sända Barncancergalan – det svenska humorpriset där Carina Berg har en otrolig fingerspetskänsla för att leda oss genom galan där skratt varvas med allvar. Det är verkligen årets viktigaste kväll och vi vill tacka Barncancerfonden, FLX samt alla medverkande framför och bakom kameran för att ni alla bidrog till detta fina, och livsviktiga, ändamål, säger Joakim Franke, innehållschef på Viaplay.

Under kvällen fick publiken på Berns och tv-tittarna runt om i landet bland annat uppleva ett starkt framträdande av Renaida Braun för att hylla de barn som inte längre lever och en show helt framtagen av barn där Pernilla Wahlgren, Tone Sekelius, Cazzi Opeia med flera spelade huvudrollerna. Barnens pris gick till I Just Want To Be Cool, årets kvinnliga och manliga komiker blev Petrina Solange och Ahmed Berhan, och hederspriset till Gösta Ekmans minne gick till Eva Rydberg.

– Först och främst vill jag rikta ett varmt tack till alla som varit med och gjort den här kvällen så lyckad. Alla tittare, nya Barnsupporters och komiker – jag känner mig både stolt och rörd över hur många som vill vara med och bidra i kampen mot barncancer. Ett lika stort tack vill jag rikta till alla de fantastiska barn och familjer som har delat sina berättelser här ikväll, det är för er vi finns till, säger Anne Bergsten, exekutiv producent för Barncancergalan – det svenska humorpriset på Barncancerfonden.

Här är alla vinnare av Det svenska Humorpriset 2023:

Hederspriset till Gösta Ekmans minne: Eva Rydberg

Årets humorprogram: IFS – Invandrare för svenskar

Årets komedi: Vuxna människor

Årets kvinnliga komiker: Petrina Solange

Årets manliga komiker: Ahmed Berhan

Årets scenshow: Ursäkta Live

Barnens pris (framröstad av barn på Barncancerfonden.se): I Just Want To Be Cool

Årets humorpodd (framröstad av Aftonbladets läsare): Skäringer och Nessvold

Foto: TV4