GALA magasin
You Are Reading
Olycksdrabbad sommar för Brita och Kalle
0
Film & TV

Olycksdrabbad sommar för Brita och Kalle

I SVT:s femte säsong av Hjälp, vi har köpt en bondgård!, står Brita och Kalle som vanligt inför en utmanande sommar. Men även en olycksdrabbad sådan som får paret att ifrågasätta allt.

Påta i solvarm jord, hårt jobb i träskor och klappa lammungar. Tjusningen med den enkla familjetillvaron på landet med barn, djur och gårdsprojekt må låta idyllisk. Men livet på landet kan vara mer än stressigt. Till och med omskakande. Något Kalle och Brita får erfara denna femte sommar som visar sig bli den tuffaste hittills då katastrofen är framme inte bara en, utan två gånger.

–Årets säsong är verkligen en känslomässig berg-och dalbana. Vi sliter som djur med alla projekten vi företar oss. Toppar och dalar. I boningshuset lägger vi ett nytt fint golv på nedervåningen, men han som hjälper oss med det har bättre skägg än mig. Och så bygger jag världshistoriens snyggaste trappa som sedan håller på att gå om intet, säger Kalle Zackari Wahlström.

Ett hönshus ska snickras, drömmen om en utelounge börjar ta form och ett golv ska få en avancerad renovering. Dessutom är det hög tid att uppgradera lekgrunkor för barnen. Uppslagen tycks aldrig sina, men bortsett från blod och svett, får tårar över två fruktansvärda missöden Brita och Kalle att på allvar ifrågasätta valet av bondgårdslivet.

–Denna sommar vill jag helst glömma, men titta gärna!, säger Brita Zackari Wahlström.

SVT Play torsdag 18 juli kl 02.00 och i SVT1 kl 20.30: Hjälp, vi har köpt en bondgård, säsong 5 (1-6:6)

Foto: Janne Danielsson/SVT