GALA magasin
You Are Reading
Ny kriminalserie av Mikaela Bley
0
Boktips

Ny kriminalserie av Mikaela Bley

Mikaela Bley

Första delen i den nya spänningsserien The Killer heter ”Död för dig” och kommer ut hösten 2021.

Caroline och Gustav är det perfekta paret som har allt de någonsin drömt om – familj, lycka, framgång, pengar, ett stort socialt nätverk och många som följer deras drömliv i sociala medier. Men vad skulle hända om de berövades allt?

En varm dag i början av augusti försvinner den gravida Caroline tillsammans med parets två små döttrar spårlöst från deras exklusiva strandvilla i Malmö. Omständigheter kring försvinnandet förbryllar polisen som inleder en brottsutredning. Ett massivt sökpådrag drar igång under ledning av Henrik Hedin och Leia Kaplan, två av Sveriges främsta brottsutredare.

Snart står det klart att inget är vad det synes vara – det blir en kamp mot klockan där insatserna blir allt högre och överraskningarna blir fler och fler. Med sin nya roman Död för dig inleder Mikaela Bley en ny serie med de två brottsutredarna Henrik ”The Killer” Hedin och Leia Kaplan i huvudrollerna.

– Jag är otroligt glad för att få ge ut min nya serie på Norstedts, som ligger i absolut framkant när det gäller utvecklingen av branschen. Att dessutom få jobba med Sveriges bästa förläggare – Håkan Bravinger – är en ynnest. Nu längtar jag till att ni ska få möta två av Sveriges främsta utredare – Henrik Hedin, fd fotbollsproffs som är känd för sitt kompromisslösa spel i kampen för rättvisa, och Leia Kaplan, erfaren mordutredare med ett starkt socialt patos, säger Mikaela Bley.

– När Mikaela berättade om sin idé för en ny serie tände jag på alla cylindrar. Hon har något som sticker ut i deckargenren när det gäller miljöer och karaktärer – och den här gången tar hon verkligen ut svängarna för att överraska läsaren. Nagelbitare till sista sidan, säger Håkan Bravinger, förläggare och litterär chef på Norstedts.

Mikaela Bley bor i Stockholm med sin man och tre barn. Hon har jobbat som inköpare på TV4, men är nu författare på heltid. Hon debuterade 2015 med Lycke, som följdes av Liv (2016), Louise (2018) och Flickorna utan namn (2019) alla med den egensinniga kriminalreportern Ellen Tamm i huvudrollen. Med sin nya roman Död för dig inleder hon den nya The Killer-serien med den omtalade brottsutredaren Henrik Hedin i huvudrollen.

Död för dig ges ut av Norstedts 16 september 2021.

Foto: Elvira Glänte