GALA magasin
You Are Reading
”Nu ska vi äntligen få mötas på scen i samma föreställning”
0
Nöje

”Nu ska vi äntligen få mötas på scen i samma föreställning”

Peter Jöback

Snart får vi se Ola Salo och Peter Jöback att på samma scen. I den hyllade rockmusikalen ”Jesus Christ Superstar” får vi för första gången se Ola Salo i rollen som Judas och Peter Jöback i rollen som Jesus.


Rockmusikalen ”Jesus Christ Superstar” som skrevs 1970 av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. Det blir en landsomfattande arenaturné under våren 2022 med Sverigepremiär den 4 februari.

Peter Jöback och Ola Salo har under decennier hyllats för sin musikaliska begåvning. De har båda skördat stora musikaliska framgångar genom åren och anses idag vara två av Sveriges främsta artister. De har tidigare endast gjort ett gemensamt framträdande i Melodifestivalens andra chansen 2015, ett oerhört uppskattat och hyllat artistnummer. Nu ska de för första gången uppträda tillsammans i en stor produktion. Peter Jöback gör rollen som Jesus och Ola Salo, som tidigare spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar av ”Jesus Christ Superstar” iklär sig denna gång rollen som Judas.

Uppsättningen av ”Jesus Christ Superstar” blir därför en unik musikalisk sammansättning där två av landets främsta artister, tillsammans med stor ensemble, möts i en föreställning som är specialanpassad för de stora arenorna. En uppsättning som saknar tidigare jämförelser.

– Jag har länge velat göra just Jesus Christ Superstar. Ett av musikteaterhistoriens bästa verk. Nu dök så äntligen tillfället upp vilket känns helt fantastiskt, inte minst med tanke på att jag ska få göra det här tillsammans med Ola, säger Peter Jöback.

– För mig som spelat rollen som Jesus i flera uppsättningar känns det som en mycket spännande utmaning att ikläda mig rollen som Judas. Det är faktiskt en dröm jag haft ända sedan tonåren. Judas i Jesus Christ Superstar är en fantastisk roll som har några av musikalhistoriens bästa låtar. Det känns oerhört kul att få göra detta med Peter. Våra banor har snirklat sig runt varandra i flera årtionden, nu ska vi äntligen få mötas på scen i samma föreställning. Dessutom är jag helt övertygad om att Peter kommer göra Jesusrollen med bravur, säger Ola Salo.

Jesus Christ Superstar skrevs 1970 som en rockopera av Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. Genom åren har Jesus Christ Superstar framgångsrikt spelats runt om i världen i såväl opera- som musikalformat. För regi och iscensättning står den erkända regissören Fredrik ”Benke” Rydman.

Turnédatum vår 2022:

28,29/1 Helsingfors, Hartwall Arena
4,5/2 Karlstad, Löfbergs Arena
11,12/2 Växjö, Vida Arena
18,19/2 Malmö, Malmö Arena
25,26/2 Linköping, SAAB Arena
4,5/3 Sandviken, Göransson Arena
11,12/3 Göteborg, Scandinavium
18,19/3 Stockholm, Avicii Arena

Biljetter släpps den 27 augusti kl 10.00 via ticketmaster.se / axs.com

Peter Jöback

Biografi:

Peter Jöback

Peter Jöback är en av våra mest mångsidiga artister; sångare, skådespelare, låtskrivare och musikalstjärna med världen som arbetsfält. Senast i den ikoniska huvudrollen i ”The Phantom of the Opera” både i Londons West End och på Broadway dit han även handplockades till musikalens 30-årsjubileum i New York. I Peters miljonsäljan­de skivkatalog finns flera låtklassiker och samarbeten med bl.a Sia, Kate Pierson, Frisk & Mattson och Annika Norlin. Nyss fyllda 50 år firar Peter 40 mycket framgångsrika år på scenen.

Ola Salo

Ola Salo är mest känd som sångare och låtskrivare i The Ark. Han har även spelat roller i en rad musikaler, Däribland rollen som Robert i Kristina från Duvemåla (inhoppare för Peter Jöback), titelrollen i Hedwig and The Angry Inch på Göta Lejon 2016 samt inte minst rollen som Jesus i ett flertal uppsättningar av Jesus Christ Superstar mellan 2008 och 2017 där han även stått för den nya svenska översättningen.