Elite Palace Hotel nya restaurang Panza, som ligger i hjärtat av Vasastan i Stockholm, har nu slagit upp dörrarna. Panza välkomnar gäster för lunch under vardagarna, samt middag och aperitivo alla dagar i veckan. Panza erbjuder en genuin smakupplevelse från Italien, med rätter som är skapade för att tillfredsställa foodies och älskare av det italienska köket.
Filip Svensson, arkitekten bakom Panzas unika design, delar med sig av sin vision för restaurangen och dess atmosfär:
”Panza är en modern trattoria som med lekfulla inslag i färg och detaljer, flörtar med italiensk postmodernism. Gästen rör sig mellan en öppen del med kontakt till gatan, passerar en informell bar till ett intimt vinrum och vidare till en inre matsal med båssittning och kontakt med det öppna köket.”, säger Filip Svensson, arkitekt, Skuggan.
Andreas Bergman, restaurangchef på Panza, och tidigare driftansvarig på Spritmuseum, beskriver den passion och kreativitet som ligger bakom menyn:
”Det är en stor ära att få leda köket på Panza och erbjuda våra gäster en autentisk smakresa genom Italien. Vår meny är utformad med kärlek och respekt för de italienska råvarorna och traditionerna, men vi har även lagt till vår egen moderna twist. Vi ser fram emot att servera allt från klassiska favoriter som Risotto ai Funghi till nyskapande rätter som Filetto di manzo ”Panza” för att överraska och glädja våra gäster,” säger Andreas Bergman, restaurangchef på Panza.
Jessica Carlde, General Manager på Elite Palace Hotel, ser fram emot vad Panza kommer att bidra med till hotellets helhetsupplevelse:
”Vi är otroligt glada över att nu få öppna Panza för våra gäster. Vår vision har varit att skapa en restaurang där varje besök blir en upplevelse – oavsett om det är en snabb lunch eller en lång middag med vänner. Panza representerar ett viktigt steg i vår satsning på att göra Elite Palace Hotel till en destination för både matälskare och hotellgäster,” säger Jessica Carlde, General Manager, Elite Palace Hotel.
Bland några av de smakrika rätterna på menyn finns:
Peperoni ripieni – Små paprikor fyllda med oliver, tonfisk, ansjovis och kapris.
Lasagne rustiche – En rustik lasagne på rimmad kalvfärs med fänkål, selleri, spenat och citronbechamel.
Risotto ai Funghi – En smakrik risotto smaksatt med karljohansvamp.
Filetto di manzo ”Panza” – En oxfilé flamberad med Vecchina Romagna, serverad med tryffel och säsongens grönsaker.
Elite Palace Hotel erbjuder också barnpassning på Palace Playground, ett fantasifullt lekrum där barn kan leka i en kreativ miljö under översikt av erfarna barnpassare samtidigt som de vuxna njuter av en god middag på Panza. Läs mer om Palace Playground här.
Elite Hotels of Sweden är Sveriges största familjeägda hotellverksamhet med hotell på 26 orter i Sverige. I november 2022 öppnade Ad Astra by Elite, och det senaste tillskottet Elite Hotel Mårtenson blev en del av Elite Hotels i januari 2024. Ytterligare ett hotell byggs i Kiruna med öppning 2025. I koncernen ingår Vana Spa med tillhörande Rooftop by Vana samt restaurangkedjan Paolo’s och Sveriges ledande gastropubkedja The Bishops Arms. För mer information, besök