GALA magasin
You Are Reading
Norska kungligheterna på plats inför drottning Silvias privata fest
0
Kungligt

Norska kungligheterna på plats inför drottning Silvias privata fest

Ikväll är det stor fest med middag och dans på Slottet för att fira drottning Silvias 80-års dag i efterskott. Eftersom det är en privat fest så är gästlistan hemlig men med bland gästerna finns bland annat norska kungaparet, kung Harald och drottning Sonja som sågs anlända till norska kungaskeppet som nu ligger utanför Stockholms slott vid Skeppsbron, under eftermiddagen. Skeppet anlände till Skeppsbron redan i går och liksom danske kung Frederik och drottning Mary brukar även norska kungafamiljerna väljer att bo på sitt skepp när de besöker Sverige. Norska kungaparet kom dock till Sverige med flyg tidigare idag.

I mars fick kung Harald en pacemaker inopererad men nu mår han bättre och här på väg till fartyget där de ska bo under festhelgen i Stockholm.
Drottning Sonja på väg ombord.
Drottning Sonja vinkade glatt åt förbipasserande.
Norska kungaskeppet ligger nu vid Skeppbron.

Den 23 december förra året fyllde drottning Silvia 80 år, men det är inte förrän ikväll som drottningen firas stort  av släkt och vänner. 250 gäster väntas komma till Slottet för att fira vår vackra drottning. Prinsessan Madeleine som nu är hemma i Sverige kom lagom i tid för att hinna förbereda sig och vara med på festen.  Mer info och fler bilder hittar du här på GALA inom kort!

Foto: Pelle T Nilsson, SPA