GALA magasin
You Are Reading
Nationaldagshälsning från kungaparet – se film & bilder
0
Kungligt

Nationaldagshälsning från kungaparet – se film & bilder

Kungaparet

Kl. 8.00 i morse hissades flaggan på Kungliga slottet samt på många andra platser i Sverige för att fira nationaldagen. Kungen häll dessutom ett tv-sänt tal, i närvaro av Drottningen,  från Logården nedanför Kungliga slottet. Samtidigt offentliggjordes vilka personer som H.M. Konungen denna nationaldag beslutat ska tilldelas kungliga medaljer.

Kungen

Kungen

Nationaldagen

Nationaldagen

Nationaldagen

I sitt tal sade Kungen bland annat:

”I dag, på nationaldagen, har vi återigen hissat vår blågula flagga. Den främsta symbolen för vårt land. Den kan ha olika innebörd för var och en av oss. För mig personligen står flaggan för tradition och gemenskap – men också för optimism och framtidstro.

Nu är vi många som ser fram emot den ljusa svenska sommaren och mot att snart kunna mötas som vanligt igen. Vi längtar efter att vara tillsammans – på arbetsplatser och i föreningslivet, på gator och torg och i olika gudstjänstlokaler.

Och när det sker, när vi lämnar våra isolerade bubblor, då hoppas jag att vi gör det

– med tacksamhet för de uppoffringar som gjorts
– med förnyade krafter
– och med en bergfast tro på Sveriges framtid!”

Arméns stora tapto
Nationaldagsfirandet avslutas med Arméns musikkårs framförande av Arméns stora tapto på Logården i närvaro av Kungaparet, Kronprinsessparet, talmansparet och statsministerpartet.

Foto: Pelle Nilsson, SPA och Sara Friberg, Kungahuset