GALA magasin
You Are Reading
Motorprinsen delade ut Prins Carl Philip Racing Pokal
0
Kungligt

Motorprinsen delade ut Prins Carl Philip Racing Pokal

Prins Carl Philip

Motorprinsen Carl Philip var på plats i Eskilstuna igår för att medverka vid sin egna gokarttävling – Prins Carl Philips Racing Pokal. Prinsen har ett stort bilintresse och har länge engagerat sig i motorsporten för att lyfta nya unga talanger. 2013 startade han initiativ till ”Prins Carl Philips Racing Pokal”. Prinsen provkörde eldrivna Rotax E20 under lunchuppehållet. Det var en pausunderhållning som intresserade många. Carl Philip missade dock presskonferensen inför tävlingen då han blivit dålig och sängliggande i feber efter att ha tagit andra dosen coronavaccin, men när tävlingen gick av stapeln på lördagen så var prinsen på plats för att tävla.

– Tyvärr blev det så att jag blev lite dålig, men jag mår mycket bättre nu, sa prins Carl Philip i telefon till SVT under presskonferensen.

Prins Carl Philip

PRINS CARL PHILIPS RACING POKAL
Prins Carl Philips Racing Pokal är ett pris som instiftades av Prins Carl Philip 2013. Priset avser att stödja svensk motorsportungdom och delades ut för första gången den 19 augusti samma år i samband med de kartingtävlingar som arrangerades på Lidköpings Motorstadion av Lidköpings Kartingklubb.

Foto: Henric Wauge/SPA