GALA magasin
You Are Reading
Mittlandet – tredje delen i den hyllade spänningsserien Ölandsbrotten
0
Boktips

Mittlandet – tredje delen i den hyllade spänningsserien Ölandsbrotten

Juni 1999. Sista kvällen med studentgänget slutar med att Mikael försvinner spårlöst. 20 år senare hittas hans skelett i Mittlandsskogen på Öland, det är uppenbart att han blivit mördad. Mikaels efterlevande måste få ett avslut och Hanna Duncker och hennes kollegor vid Kalmarpolisen kallas in för att ta reda på vad som egentligen hände.

I den tredje delen av serien Ölandsbrotten får vi fortsätta följa polisen Hanna Duncker under en komplicerad utredning. Parallellt fortsätter Hanna att tampas med sin familjs förflutna. Vad var det egentligen som hände när hennes pappa dömdes för mord? Mittlandet är den rafflande uppföljaren till populära Nattsångaren (2020) och Skuggliljan (2021).

Johanna Mo har rönt stora framgångar både i Sverige och utomlands med sin serie Ölandsbrotten. Serien har sålts till inte mindre än 18 länder och boken har legat på bästsäljarlistor i bl a Norge, Danmark, Nederländerna och Tyskland. Den första delen, Nattsångaren, låg hela 13 veckor på Der Spiegels bästsäljarlista, och Skuggliljan gick rakt in på samma lista första veckan.

Serien har fått genomgående starka recensioner och Johanna Mo har i flera länder utsetts till nästa stora stjärna på den nordiska krimhimlen. Hon har med serien Ölandsbrotten gjort sig ett namn på den internationella deckarscenen.

Foto: Sofia Eckerblad / Romanus & Selling Omslagsformgivare: Maria Sundblad