GALA magasin
You Are Reading
Dagarna går ändå…
0
Blogg - Therése Neaimé

Dagarna går ändå…

Kanske ska vi ta livet lite mer på skoj. Göra det som gör oss glada. När känslan av att ”nu orkar jag inte göra en enda tråkig sak till” kommer över oss, ja kanske är det då dags för ett nytt steg!?

Visst kan det vara svårt att bortse från den vardag som de flesta av oss befinner oss i men jag tänker att målet då istället kanske borde vara att göra just den där vardagen så glädjefylld som möjligt. Livet är ju precis där. I nuet. I varje sak du gör. Hur undviker vi att hamna i det berömda ekorrhjulet? Eller i den loop som snurrar på i samma bana om och om igen!?

Jag har varit i loopen. Som en liten hamster har jag pinnat på. Efter varje varv lika förvånad över att jag aldrig verkar kommer fram. Intelligent!? Nja. Men högst mänskligt. Tills jag en dag kom på att det kanske blir bättre om jag släpper taget och helt enkelt låter mig själv slungas ut. Ut ur denna evighetscylinder. Slå mig lite grann. Kanske till och med förvåna någon, mest mig själv, men sedan är fri att ta nya tag. Läskigt men välbehövligt.

Självklart finner jag mig själv fortfarande då och då springande på samma E4. Komiskt! Men jag har också med åren blivit bättre på att känna igen just denna loop, säga stopp och ta en helt annan väg. Den där vägen som skapar det liv jag vill ha. Ett liv där fokuset ligger på det lilla i livet. Som att göra det till en fest med vanliga pannkakor en tisdag genom att färga dem gröna. Eller att stanna kvar 5 min extra vid lämningen på förskolan och rita en elefant. (Många var de barn som såg förvånade ut i morse så kanske var min elefanttolkning inte helt hundra men ändå.) Att sedan ta sig tid att stå kvar en extra liten stund där i regnet, så där lite på avstånd, för att verkligen ta in det faktum och helt magiska i att jag har ännu ett barn på förskola. En liten 3-åring!!! Ännu en liten människa i vårt liv för att jag vågade. Vågade tro på att det var möjligt.

För visst är det väll ändå det som räknas mest vid dagens slut. Det där i att våga ”vara sin egen gud”.
Den där tillfredsställelsen i att du vågat följa din egen övertygelse och dina egna drömmar. Ingen annans.

Hur många gånger har du väntat på att någon annan ska bestämma sig eller ta ett beslut för dig?
Är det inte så att det då oftast istället leder till frustration eller besvikelse?

Idag är första dagen på resten av ditt liv. Trots att det regnar! 😉 Gör något galet. Ta ett steg i den riktning där du vill hitta dig själv om 1 år eller 10.

Jag fortsätter med mina konsultsamtal. Många i veckan. Med fantastiska medmänniskor. I hopp om att inspirera till fler stordåd! För visst är det just ett stordåd varje gång vi följer våra egna hjärtan. I stort och smått! Mitt råd är nästan alltid samma om än modifierat. KÖÖÖÖR!!!!!!

Och vet du varför? Jo för att ”Dagarna går ändå”. Och är det inte mycket värre att dina dagar passerat utan att du ännu vågat?

Kärlek ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."