Hur förgyller man bäst en lite gråkulen och mörk kväll i tidiga februari? Hur firar man att de restriktioner, som redan allt för länge dröjt sig kvar som en blöt filt över vårt samhälle, äntligen släpps? Jo, genom att tex tacka ja till en exklusiv inbjudan att som bloggare få testa på Golfbaren Sverige senaste middagsmeny!!
Sagt och gjort gav jag mig ut i ”natten”. Mitt i mitt älskade Vasastan ligger denna pärla. Bara några kvarter från mitt hem vid Tegnérlunden. På Surbrunnsgatan 46. Kände mig förväntansfull. Som alltid när en inbjudan från just denna koncern droppat ner i mailboxen. Och vilken fantastisk kväll det blev!
Kvällen inleddes med en fördrink i Marys office. En charmig lite mindre lokal med unik inredning. En trappa upp från självaste Golfbaren. Väl här bjöds vi på Champagne av märket Ayala. En annorlunda och otippad start på kvällen. Vet att jag nämnt det tidigare men detta ställe slutar aldrig att överraska. Marys office. En resa bakåt i tiden. Till ett tidigt golfproffs. Mary Pickford herself. Ett rum som förövrigt finns att hyra separat vid någon lite mindre tillställning.
Efter denna sköna start var det dags för kvällens höjdpunkt. Middagen. Golfbaren Sverige fortsätter att imponera på mig med sitt magiska kök. Under de senaste två åren har det hunnit bli några besök på detta sköna ställe. Konstaterar om igen att det är främst två saker som sticker ut lite extra. Först. Den alltid så personliga och varmt välkomnande personalen. Hur de, utan undantag, alltid får dig att som gäst att känna dig både utvald och sedd. Det andra är hur de på upprepat vis alltid lyckas presentera sina nya menyval på ett spännande och överraskande sätt. Maten smakar fantastiskt vare sig du väljer pastan, lammet, laxen eller deras lobster. Varje maträtt ett vackert konstverk. Menyn blir aldrig tråkig. Tvärtom. Varje val känns väl genomtänkt och jag har aldrig hittills blivit besviken.
Just min meny bestod igår av följande val. Tar det på engelska direkt från menyn så det blir helt korrekt vilket förtjänas.
PICKLED BEETROOT
Served with eggplant cream, pickled mushrooms, and croutons on rye bread.
DELIZIE PASTA
Served with cream cheese and mushroom filling. Topped with ragu an ok tailand port wine, grated Parmesan and black winter truffle.
APPLE CAKE
Baked with browned butter and winter apples. Topped with a calvados cream.
En fantastisk kombination. Tack!!!!!! Också för det gyllene sällskapet.
Som en ”grand final” på kvällen avslutades det hela med en runda golf. Givet. Har sagt det förut men tål att upprepas. Det är just det där med golfen i direkt anslutning till middagen som gör hela skillnaden. Att på ett bekvämt sätt enkelt kunna förflytta sitt sällskap till en gemensam aktivitet. Bra för matsmältningen men också för en naturlig fortsättning på kvällen. Jag tänker att det är just detta faktum som gör just Golfbaren till ett fantastiskt middagsalternativ. Där finns något för hela familjen. För den där speciella daten men också för ett större sällskap av vänner.
Det skadar ju inte heller att jag samtidigt fått möjligheten att vässa min minigolfform något 🙂
Detta formidabla event anordnades i vanlig ordning av bästa Erwik Communication. Tusen tack för ikväll. Snart igen!
⭐️⭐️⭐️
Bilder:
Therése Neaimé
#golfbarensverige #middag
#nymeny #bloggare #minigolf #exclusive