GALA magasin
You Are Reading
Mats Strandberg ger ut ny blodig thriller
0
Boktips

Mats Strandberg ger ut ny blodig thriller

Mats Strandberg

I april kommer Mats Strandberg bok ”Konferensen”, en thriller som handlar om en dysfunktionell arbetsgrupp på konferens som blir jagade av en hämndlysten mördare. Nu måste de lära sig att samarbeta på allvar – om de ska ha en chans att överleva.

Konferensen

En grupp anställda på kommunens exploateringsenhet anländer till den pittoreska lilla stugbyn vid Kolarsjöns strand. De är där för att ha konferens om ett kontroversiellt projekt som väcker starka känslor, både på bygden och bland personalen.

Vad konferensdeltagarna inte vet är att någon iakttar dem från andra sidan sjön. Någon som är ute efter hämnd. När mörkret faller börjar de försvinna, en efter en.

Konferensen är en blodig thriller om den värsta teambuildingen någonsin. Det handlar om de människor vi tillbringar större delen av vår vakna tid med, men inte valt själva: kollegorna. Genom Mats Strandbergs förmåga att krypa in under skinnet på sina romangestalter framträder också bilden av ett Sverige i förändring.

Mats Strandberg fick sitt stora genombrott 2011 med världssuccén Cirkeln (skriven tillsammans med Sara Bergmark Elfgren) som filmatiserades och nominerades till Augustpriset. Hans skräckromaner ”Färjan” (2015) och ”Hemmet” (2017) har, liksom ungdomsromanen ”Slutet” (2018), hyllats av såväl kritiker som läsare och nominerades till årets bok av European Science Fiction Society. Våren 2020 gav han ut ”Monster i terapi”, som han författat ihop med Jenny Jägerfeld.

Foto: Henric Lindsten