GALA magasin
You Are Reading
Mamma igen vid 53!
0
Blogg - Therése Neaimé

Mamma igen vid 53!

Hon är här!! ❤️

Tusen tack för all omtanke och kärlek från alla håll! Värmer i hjärtat!!

När vi vågar tro! När vi är redo att leva livet fullt ut istället för att slösa vår tid med att vara rädda för allt som kan gå fel.

Att följa sitt hjärta trots nästan omöjliga odds! Att fokusera på det önskade läget och målet. Den där drömmen som så många av oss har. I stort och smått. När vi lyckas bryta normen eller bara bevisar att saker är möjliga! Är det inte precis då vi kan känna att vi lever som mest!?

För mig är det precis så!! Vilket år det har varit! En resa jag inte skulle byta ut för allt i världen! En väg full av hopp men också stundtals ett släng av oro. – Ber jag om för mycket nu? – Kan det verkligen lyckas ännu en gång? Jag har ju redan 3 mirakel i mina barn där hemma.

Under hösten skapade min graviditet vid 53 års ålder en hel del debatt. Både i press och på TV. Det mesta har varit fantastiskt fin respons men det har också bjudits på en del höjda ögonbryn längst vägen. Efter min medverkan på TV4 löd rubriken i media, ”Tittarstorm” på TV4 Nyhetsmorgon”. 😊 Vad säger man? Jag kan bara tacka och buga för uppmärksamheten! När vi är helt grundade i våra beslut och lyckliga med dessa spelar det på riktigt ingen roll vad andra tycker. Även om hejarop och ord om att du inspirerar självklart varit det som hållit mig stark.

Nu är hon här! Mitt lilla mirakel! I did it!! Igen! Ja, jag är stolt över mig själv! Nästan livrädd innan. (Även om jag fött barn på naturlig väg tre gånger tidigare. Inget fick ju liksom gå fel!! Måste lyckas! No pressure!) 😊 Men det har också funnits ett lugn i att jag fixar detta.

Tänkte innan att nu ska jag kriga. Förlita mig på att kvinnokroppen faktiskt är ett fantastiskt verktyg som vet precis vad den gör och har gjort detta förut! Bestämde mig för att stå upp. Bäst gravitationskraft. 2 timmars kämpande. Lätt I know om man jämför med många andras förlossningar. Tacksam. Det hjälpte.
Sedan livets röst. Det lilla skriket jag väntat på! Den lilla i min famn. Miraklet! Svårt att beskriva känslan i ord! Den totala euforin!

Älskade människor. Det mesta ÄR möjligt!!
Nu är hon här!! Mitt i livet. Så oändligt tacksam!!
3325 g
51 cm lång

Jag vågade!! ❤️ Tack igen till Olga kliniken som trodde på mig och som även sedan detta framgångsrika resultat har flyttat fram åldersgränsen i världen från 51 till 53 års ålder för assisterad befruktning. Tack vare min envishet. Ett beslut som kan komma att påverka tusentals kvinnors möjlighet till ett barn senare i livet. På riktigt.

Tacksam! Lycklig! Och ja, du kan vara mitt i karriären och mamma på samma gång!! Det ena stärker det andra!

TACK!! ❤️ också till världens bästa vän Mia Sjöström son krigade med mig!! Inte utan!

#babygirl #olgaclinic #mother #artist #grateful

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."