GALA magasin
You Are Reading
Lill Lindfors firar sin 60-åriga karriär med en jubileumsturné
0
Musik & Teater

Lill Lindfors firar sin 60-åriga karriär med en jubileumsturné

Lill Lindfors

Den 10 oktober blir det premiär för Lill Lindfors jubileumsturné och sista större konsertturné. Lill är en av våra mest folkkära och mångfacetterade artister, som i fjol dessutom celebrerade 80 år. Nu beger hon sig ut för att fira sin 60-åriga framgångsrika karriär runt om i hela landet.

– Att åter få möta publik känns otroligt livgivande för tillsammans är verkligen ett sätt att finnas till, säger Lill Lindfors.

Turnépremiär blir det i Sundsvall den 10 oktober och jubileumsturnén gästar 18 orter från Luleå i norr till Malmö i söder med final i Stockholm den 9 november (Se turnéplan nedan).

På scen samlar Lill Lindfors några av Sveriges bästa musiker, Mats Norrefalk – gitarr, Mattias Svensson– bas, Markus Helander – trummor och Claes Crona, piano. Ett gäng som har förmågan att lyfta det musikaliska bygget till glädje!

Lill Lindfors firade i fjol 80 år, hon har med sin musikantiska lekfullhet, humor och värme genom åren skapat en publikkontakt som är unik. Hennes framträdanden är präglade av sånglust, frihet och ödmjukhet, allt med en vilja till förnyelse. Konserterna kommer även att bjuda på tillbakablickar och anekdoter hämtade ur ett långt händelserikt artist liv.

Lill Lindfors

Turnéplan: Lill Lindfors ”Tillsammans är ett sätt att finnas till” 2021:

10 okt Sundsvall, Tonhallen

11 okt Umeå, Idun

12 okt Skellefteå. Kulturhuset Sara

13 okt Luleå, Kulturenshus

14 okt Östersund, Gamla teatern

18 okt Göteborg, Lorensbergsteatern – Slutsålt!

19 okt Halmstad, Teater

20 okt Kungsbacka, Teater – Slutsålt!

21 okt Vara, Konserthus – Slutsålt!

22 okt Jönköping, Spira

23 okt Helsingborg, Konserthus

27 okt Stockholm, Rival – Slutsålt!

31 okt Södertälje, Estrad

2 nov Gävle, Konserthus

4 nov Växjö, Konserthus

5 nov Kristianstad, Kulturkvarter – Slutsålt!

6 nov Malmö, Palladium – Slutsålt!

7 nov Kalmar, Kalmarsalen

9 nov Stockholm, Rival – Fåtal biljetter finns!

Biljetterna är släppta via programbolaget.com och monarch.se

Lill Lindfors

Lill Lindfors debuterade på scen 1961 och har alltså varit verksam artist i 60 år. Ordet legend kan knappast vara mer berättigat, vi pratar om en artist som har tillbringat större delen av sitt liv på scener av olika slag. Teater, revy, konsert, film, programledare, producent och låtskrivare inget format har någonsin varit främmande för Lill Lindfors men frågan är om det ändå inte är i musiken som glädjen är som störst.

Foto: Eva-Marie Rundqvist och Marie Östlin.