GALA magasin
You Are Reading
Lennart Nilsson 100 år!
0
Blogg - Therése Neaimé

Lennart Nilsson 100 år!

LENNART NILSSON – 100 ÅR!

Lennart Nilsson, en av Sveriges mest kända fotografer, skulle ha blivit 100 år den 24 augusti i år. På flera platser i landet hyllas därför Nilsson med en serie utställningar.

Ikväll hade vi som gäster möjligheten att se denna nominenta utställning innan den imorgon släpps till allmänheten!

”På Sergelgatans konsthall är det livet i sin linda som står i fokus. Några av verken ur Lennart Nilssons världsberömda bildserie ’Ett barn blir till’ visas tillsammans med andra bilder Nilsson tog i sitt gedigna intresse för naturvetenskap”.

Och vilken fin kväll det blev! För mig personligen är det en resa bakåt i tiden på en sisådär 40 år! Ja tydligen är jag så pass gammal! 😊 Jag bjuder på det.

Minnet av hur jag fascinerat älskade att bläddra i just boken ”Ett barn blir till” känns som igår! Jag var 11 år. I min mammas mage låg min lillebror. Lennarts vackra bok var både spännande, lärorik och samtidigt lite ”förbjuden”. För en 11 åring. Men nyfikenhet tog överhand! Jag minns min oerhörda fascination över livets största mirakel. Bilderna. Förväntan.

När jag 28 år senare var jag gravid med mitt första barn var valet av faktabok lika självklar! Och få är väll de böcker som haft en sådan impact och fortfarande är relevanta efter så pass många år tänker jag! Kanske ligger det i Lennart Nilsson enorma äkthet som bara något fångat in i minsta cell kan åstadkomma! Lennart trollbinder och förvånar. Vågar och fångar livet på djupet! Nu som då!

Tack Lennart för din storhet! Tack för din passion för fotografiet. Tack för en bok som följt mig genom livet. Även hand i hand även med både en andra och tredje graviditet! Minns att jag för varje graviditet känt en magi och självklarhet i att få sällskapa med din fina ”Ett barn blir till”.

Tack till Janne Broman bland annat Fotografiskas grundare och Sergelgatans konsthall för att ni gjorde denna kväll möjlig med er utställning!

Tack för ännu ett fint och viktigt event Erwik Communication.

Tack för denna memory lane!! ❤️

⭐️⭐️⭐️

Bilder nedan Therése Neaimé & Maria Westerberg.

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."