GALA magasin
You Are Reading
Lena Endre och Alexander Karim spelar kärlekspar i Camilla Läckbergs ”Glaciär”
0
Nöje

Lena Endre och Alexander Karim spelar kärlekspar i Camilla Läckbergs ”Glaciär”

Alexander Karin och Lena Endre

Två främlingar som är isolerade på samma hotell – medan världen utanför rasar på grund av ett livsfarligt virus. Där börjar berättelsen i nya filmen ”Glaciär” som har premiär på Viaplay senare i vår. Camilla Läckberg har skrivit manuset och huvudrollerna spelas av Lena Endre och Alexander Karim.

– Glaciär är en kärlekshistoria under en pandemi, och jag är så tacksam över att ha fått skriva mitt livs första filmmanus till just den här filmen. Jag är golvad av alla talanger framför och bakom kameran, säger Camilla Läckberg.

Vad händer när du tvingas välja mellan kärleken och livet? I Viaplays nya originalfilm Glaciär har världen drabbats av en pandemi som har dödat halva jordens befolkning. Ett virus som ingen först förstod skulle bli förödande, men som nu sprider sig som en löpeld. All mänsklig kontakt är livsfarlig eftersom viruset sprids vid direktkontakt, militären patrullerar gatorna och inga botemedel finns i sikte.

Lena Endre

Deckardrottningen Camilla Läckberg har skrivit manuset till Glaciär som regisseras av Baker Karim. Huvudrollerna spelas av stjärnorna Lena Endre och Alexander Karim.

– Glaciär är en kärlekshistoria som utspelar sig under en pandemi, och inspirationen kommer förstås från det vi alla har upplevt det senaste året, men i en något uppskruvad version. Det är ju min första filminspelning någonsin och jag är så golvad av alla talanger både framför och bakom kameran. Det har varit en ynnest att få se Lena Endre och Alexander Karim agera och Baker Karim regissera. Hela teamet har jobbat stenhårt, dag som natt, medan manuset växte fram eftersom. Jag är väldigt tacksam över att ha fått göra detta och nu hoppas jag att alla tittare kommer att älska filmen, säger Camilla Läckberg.

Alexander Karim

Filmen Glaciär är en kärlekshistoria om en pastor (Alexander Karim) och en läkare (Lena Endre) som inte känner varandra sedan tidigare, men har isolerat sig på samma hotell medan världen utanför rasar.

Trots att närkontakt är lika med döden ligger det i människans natur att söka samvaro och mänsklig kontakt, och de två karaktärerna börjar så småningom att få kontakt med varandra via varsin walkie-talkie. De dagliga samtalen leder till en allt mer fördjupad relation och – trots att de aldrig har träffats – till och med stark kärlek.

– Den här filmen är verkligen ett drömprojekt och i all sin enkelhet en enormt svår film att genomföra. Hur håller man publiken intresserad när det bara är vi två i bild och ingen annan? Det var ett jobb som krävde ett manus av Läckberg, en motspelare som Lena och en regissör som Baker, som outtröttligt grävde i scenerna för att hitta det allra bästa sättet att gestalta Camillas fantastiska berättelse. Att få agera mot Lena Endre och diskutera scener med henne är en målbild jag har haft i 25 år, hon är en magiker och ett fenomen i filmvärlden, säger Alexander Karim.

Glaciär är skapad av Camilla Läckberg, Baker Karim och Alexander Karim och blir den första produktionen för deras nystartade produktionsbolag Bad Flamingo Studios med Olivier Guerpillon, Frida Hallberg och David Nzinga som producenter.

– Vi är så glada över att kunna erbjuda ännu en originalfilm med enormt stora talanger både bakom och framför kameran, som har hanterat en minst sagt experimentell inspelning. Glaciär är en vacker kärlekshistoria som väcker viktiga frågor kring vad som verkligen är viktigt i livet, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på Nordic Entertainment Group.

Glaciär har premiär senare i vår på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.