GALA magasin
You Are Reading
Låt oss finna kraft tillsammans… ❤️
0
Blogg - Therése Neaimé

Låt oss finna kraft tillsammans… ❤️

Har, inte postat något på ett tag. Reflekterar över och tänker på hur oviktig den egna ”framgången” egentligen är i jämförelse med var världen är på väg i stort. Plötsligt kändes allt annat än framtiden för mina barn och den värld de kommer att växa upp i oviktigt.

Om vi inte har en värld i frihet eller ett samhälle där vi fortfarande bestämmer själva över vad som är rätt eller fel för just oss själva. Vad har vi då?

Samhället har stängt ned igen! Kulturarbetare, restaurangägare, eventbolag, klädskapare, scenarbetare, egna företagare etc etc (listan kan göras oändligt mycket längre) går på knäna och i många fall går de helt omkull. Allt detta för att tex hjälpa sjukvården? För att hålla nere smittan? Smittan är här. Punkt. Tänk om vi alla pengar på att hjälpa sjukvården istället? I stället för att stänga samhället igen. Hur många fler blir inte lidande då?

Det kanske värsta i det hela är att det som pågår, både i stort och smått, också delar samhället. I för och emot. För och emot det mesta. Vänner mot vänner. Familj mot familj. Vaccin eller inte vaccin? Vilket är en helt oviktig fråga i det större perspektivet. Just nu drabbar allt detta oss ALLA! På det ena eller andra sättet. Och om det inte drabbar någon just i nuläget så kommer det med all säkerhet att göra det längre fram om vi inte får till en förändring.

Jag är en kämpe. Kommer alltid att köra på. Också i nuet. Ny musik på gång. Ny showreel. Musik video in the making. Håller en ny kurs i att tro på sig själv samt mina många konsultsamtal varje vecka. Med människor som har ett starkt behov av att finna tron på att saker är just möjliga igen. Min tro och min förhoppning är att jag ger dem just den inspiration de behöver.
Tack och lov klarar jag mig rätt bra. Tacksam då jag har tre små att försörja.

Med allt detta sagt så måste jag vara ärlig och säga att det jag helst skulle vilja göra är att samla ihop min lilla skara på 3 helt fantastiska, oförstörda små änglar och dra till en strand någonstans i Söderhavet. Väl där skulle jag tala om för dem att allt kommer bli bra och att världen och samhället snart har återgått till det ”normala”. Att krig och sjukdomar, människors fördomar och rädslor snart är ett minne blott. Att mina tre små människor visst kommer att få bestämma själva vad de vill och inte vill göra under sin livstid. Att de kommer att vara fria och att ordet demokrati fortfarande kommer betyda just det som det står för. Att vi alla bestämmer tillsammans. Att alla besitter rätten att göra sina röster hörda.
Hur konstigt det än må låta så är det inte riktigt dit vi är på väg just nu…

Om vi inte har varandra… vad spelar då varje individs personliga framgång för roll? In the long run…

Låt oss finna kraft tillsammans.

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."